Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση Τσιγκρή σε Σταϊκούρα για τη λειτουργία των Α΄ και Γ΄ Δ.Ο.Υ. της Πάτρας

Ερώτηση Τσιγκρή σε Σταϊκούρα για τη λειτ...

Χαρακτηρίζει προβληματική τη λειτουργία μόνο μιας ΔΟΥ στην περίπτωση συγχώνευσης

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας των Α΄ και Γ΄ Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία που αναπαράγεται από την πλειοψηφία των  τοπικών μέσων ενημέρωσης, αναφορικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Α΄ με τη  Γ΄ Δημοσία Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) της Πάτρας. 

Το συγκεκριμένο ζήτημα, αναδεικνύεται στην επικαιρότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανησυχία στην τοπική κοινωνία. 

Η λειτουργία μιας και μόνο οικονομικής εφορίας στην Πάτρα, αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Γ΄ ΔΟΥ, καλύπτει τις ανάγκες 200.000 φορολογούμενων σε ετήσια βάση και διεκπεραιώνει 110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. 

Επιπρόσθετα, οι δύο οικονομικές υπηρεσίες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Πάτρα, καλύπτουν συμπληρωματικά τις ανάγκες των Δήμων Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. 

Συνεπώς, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με τη λειτουργία μιας ΔΟΥ στην Πάτρα, θα είναι περισσότερα από αυτά που θα επιλυθούν». 

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για: α) τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δύο Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών της Πάτρας και β) τη διατήρηση των σημερινών οργανικών θέσεων του προσωπικού των ανωτέρω υπηρεσιών; 

 


____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις