Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ταξίδι στην Ιορδανία: Παραμυθένια χρώματα και αρώματα

Ταξίδι στην Ιορδανία: Παραμυθένια χρώματ...

7 ημέρες στην ομορφιά της Μέσης Ανατολής

Η Ιορδανία είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, κουλτούρας και ιστορίας. Μία χώρα που μας μαθαίνει την ανατολή στα καλύτερά της και μας προσφέρει μια ασυνήθιστη ταξιδιωτική εμπειρία. Σεληνιακά τοπία, επιβλητικά μνημεία που χρονολογούνται από την ελληνιστική και βυζαντινή εποχή, ανατολίτικη γαστρονομία και ξεχωριστά αξιοθέατα που έρχονται  να καταρρίψουν όσα ξέρουμε για τα μουσουλμανικά κράτη χωρίς, να μας στερούν την εμπειρία που χαρίζει ένα μέρος με διαφορετικό πολιτισμό, μία χώρα με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, που δεν αφήνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό τον επισκέπτη να βαρεθεί,  καθώς όπου και αν γυρίσει θα βρει σημεία που επάνω τους έχουν χαραγμένη την ιστορία. Η Ιορδανία είναι μια «όαση ειρήνης», αν και βρίσκεται στην καρδιά μίας διαταραγμένης εμπόλεμης περιοχής.

Κατ’ αρχάς εδώ υπάρχει η Πέτρα! Μια πόλη λαξευμένη ολόκληρη στους βράχους ενός φαραγγιού, με συναρπαστική ιστορία που χρονολογείται από τον 3ο αι. π.Χ. και δημιούργημα της αραβικής φυλής των Ναβαταίων πάνω στον Δρόμο του Μεταξιού, η οποία άκμασε μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια. Το παραμύθι όμως δεν τελειώνει εδώ. Η  πρωτεύουσα Αμμάν, που είναι χτισμένη πάνω σε 7 λόφους, η αρχαία Γέρασα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η εκπληκτική έρημος Oυάντι Ραμ, η Νεκρά Θάλασσα με τα μοναδικά νερά της και η Ερυθρά Θάλασσα με τα κοράλλια της χαρίζουν δυνατές συγκινήσεις.

Το Fastravel by Keramidas μας προτείνει τα ταξίδι στην Ιορδανία με ένα πρόγραμμα που μας φέρνει δίπλα σε ιστορικά μνημεία σμιλεμένα στους βράχους, απομεινάρια ρωμαϊκού μεγαλείου, βυζαντινά ψηφιδωτά αλλά και στοιχεία νεότερης ιστορίας χαραγμένα στην έρημο.
 
Αναλυτικό Πρόγραμμα
07/06  - 14/06/2020

1η ΗΜΕΡΑ: Πάτρα- Αθήνα – Αμμάν
Συγκέντρωση  και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.  Άφιξη στο  αεροδρόμιο  του  Αμμάν  ( Η Αρχαία  Φιλαδέλφεια ). Μεταφορά   στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και  διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ: Αμμάν – Ξενάγηση πόλης του Αμμάν - Γέρασα – Αζλούν-Αμμάν

Πρωινό και αναχώρηση για  ξενάγηση  στο  Αμμάν . Θα επισκεφθούμε  το  Αρχαιολογικό Μουσείο, το  Ελληνορωμαϊκό  θέατρο και την  Ελληνιστική  Ακρόπολη.  Αμέσως μετά   αναχώρηση για  τη Γέρασα. Ξενάγηση  στην καλύτερα  διατηρημένη  Ελληνορωμαϊκή  πόλη  του  κόσμου,   την  Πομπηία  της  Ανατολής  όπως  ονομάζεται  από  τους  Ιστορικούς.  Ξενάγηση  στην   αρχαία  Αντιόχεια όπου  θα  θαυμάσουμε  την  θριαμβευτική  Αψίδα,  τον Ιππόδρομο, την  Πύλη  και  την  Αγορά,  την  αψίδα  του Αδριανού, τον  ναό  του  Δία,  το  Νυμφαίο,  τον  ναό  της  Αρτέμιδος  και  το  θέατρο.    Επόμενος  σταθμός  μας  το  κάστρο  Αζλούν  όπου παρουσιάζεται  μπροστά  μας σε  όλο  της  το  μεγαλείο  η  Αραβοϊσλαμική  αρχιτεκτονική  του  12ου  αιώνα.

Επιστροφή στο Αμμάν για   δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Αμμάν- Kάστρα  της Ερήμου  –Βηθανία- Αμμάν

Πρωινό και εκδρομή στα κάστρα  της  ερήμου. Βρίσκονται   χτισμένα  στην έρημο  από  τις αρχές  του  8ου  αιώνα  από  τους  Ομμενάδες  χαλίφηδες.  Επίσκεψη σε   τρία  από τα σημαντικότερα κάστρα (Qasr) : Κharanah,  Amra  & Azraq. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην Βηθανία, ιερό τόπο βάφτισης του Ιησού.  Επιστροφή   στο  ξενοδοχείο στο  Αμμάν  για δείπνο &  διανυκτέρευση. 

4η  ΗΜΕΡΑ: Aμμάν - Μάταμπα – Νέμπο –Νεκρά Θάλασσα – Πέτρα       

Μετά  το  πρωινό  μας αναχώρηση  μέσω   της  Εθνικής  οδού  των  Βασιλέων.  Θα  επισκεφθούμε  την  πόλη  Μάτaμπα   με  τα  ωραία μωσαϊκά   της,  εκεί  που  βρίσκεται  και  ο  αρχαιότερος   χάρτης  για  την  έξοδο  προς  την  Ιερή   πόλη   της  Ιερουσαλήμ  στο  δάπεδο   της  μονής  του  Αγίου  Γεωργίου.  Στην  συνέχεια  θα  φθάσουμε στο  όρος   Νέμπο  όπου   κατά  την  παράδοση  βρίσκεται  ο  τάφος  του   Μωυσή και από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του τοπίου με φόντο τον Ιορδάνη ποταμό και την Νεκρά Θάλασσα.

Από εκεί   αναχώρηση  για την   Νεκρά Θάλασσα. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπάνιο μας στα ευεργετικά νερά της Νεκράς Θάλασσας για τουλάχιστον 2 ώρες. Αναχώρηση για την Πέτρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Πέτρα         

Μετά το πρωινό  αναχώρηση  για  την ξενάγηση  του αρχαιολογικού  χώρου της   Πέτρας.

(Η λαξεμένη  στην  πέτρα (βράχο )πολιτεία, το  θησαυροφυλάκιο).

Και αν δεν υπήρχε κανείς άλλος τόπος ενδιαφέρων  στην  Ιορδανία, θα άξιζε με το  παραπάνω να ταξιδέψεις  στην  χώρα  αυτή, χάρη στην Πέτρα την κρυμμένη καλά μέσα στους  θεόρατους  βράχους,  λαξεμένη  πολιτεία.  Στη  θέα  της  μένεις  έκθαμβος  καθώς  μοιάζει  εξωπραγματική, λες  και  βγαλμένη  από όνειρο. 

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας επισκεπτόμενοι  τον  αρχαιολογικό  χώρο της Πέτρας, όπου στην ευρύτερη περιοχή  ευρίσκονται τα ερείπια με τους εκατό ναούς, το  Θησαυροφυλάκιο, τα  βασιλικά  ανάκτορα, τα Ρωμαϊκά  θέατρα  και σπίτια, το Μνημείο της Υδρίας, τον  Κορινθιακό τάφο κ α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για  δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: Πέτρα – Μικρή Πέτρα - Ουάντι Ράμ         

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην Μπέϊντα, την μικρή Πέτρα . Θα περπατήσουμε στα ηλικίας  800 ετών ερείπια της βιβλικής δομής της και θα ερευνήσουμε τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Wadi Rum  για  σαφάρι  με τζιπ  4Χ4  στην  έρημο  Ουάντι  Ράμ  την  χώρα  του  Λώρενς  της  Αραβίας όπως  λέγεται,  όπου  θα  μας  μαγέψουν  τα  εντυπωσιακά  τοπία,  με   τις  απέραντες  ερήμους  και  τους   τεράστιους  βραχώδεις  όγκους  της  Πετραίας  Αραβίας  που   ξεπροβάλλουν μέσα   από  την  άμμο  και  παρουσιάζουν  ένα  θέαμα  εξαιρετικά   επιβλητικό.  Παραδοσιακό δείπνο βεδουίνων και διαμονή σε πολυτελές  camp. 

7η ΗΜΕΡΑ: Ουάντι Ραμ– Άκαμπα ( κρουαζιέρα στην Ερυθρά Θάλασσα) - Αμμάν

Mετά το πρωινό αναχώρηση για Άκαμπα. Στα ήσυχα σοκάκια της και ανάμεσα στις σύγχρονες δομές της, η Ακάμπα κατέχει ειδική μνεία με πλούσια ιστορία που ξεκινά από την Εποχή του Σιδήρου και συνεχίζει σε αρχαίους πολιτισμούς, από τους Εδωμίτες, τους Ναμπατάνους, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς ως τους Μουσουλμάνους. Ο συνδυασμός των πολιτισμών και των παραδόσεων και η μακρά ιστορία της ως εμπορικό κέντρο αντικατοπτρίζονται στο θερμό καλωσόρισμα που απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες. Θα επιβιβαστούμε σε κρουαζιερόπλοιο, για να απολαύσουμε την θάλασσα και τις καταδύσεις στον υπέροχο βυθό της Ερυθράς Θάλασσας. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: Αμμάν -  Αθήνα - Πάτρα

Μεταφορά  στο  Αεροδρόμιο  για  την  αναχώρηση  μας    για την  Αθήνα. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην πόλη μας.

Τελική τιμή κατ’ άτομο 1.250 ευρώ / Διαφορά μονόκλινου: 180 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά  εισιτήρια  Αθήνα – Αμμάν – Αθήνα με Royal Jordanian
  • Φόροι αεροδρομίων
  • 7 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχεία  3*ή 4*   με  πρωινό  και  δείπνα όπως  αναφέρονται  στο  πρόγραμμα  (  4 διανυκτερεύσεις στο Αμμάν και 2  στην Πέτρα & μια στο Ουάντι  Ράμ )
  • Κρουαζιέρα στο κόλπο της Άκαμπα, στην Ερυθρά Θάλασσα με γεύμα
  • Σαφάρι στο  Ουάντι  Ράμ  (  Χώρα  του  Λώρενς  της  Αραβίας )
  • Είσοδοι  σε  μουσεία  &  αρχαιολογικούς  χώρους
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός
  • Όλες  οι  μεταφορές
  • Ασφάλεια  αστικής  ευθύνης
  • Μεταφορά ΠΑΤΡΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΠΑΤΡΑ

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φιλοδωρήματα  5€ / άτομο ανά ημέρα, πληρωτέα στην Ιορδανία
  • Ότι  δεν  αναφέρεται  στα  περιλαμβανόμενα
  • Τα  προαιρετικά  γεύματα  κατά  την  διάρκεια  των  ξεναγήσεων  που  ίσως  προταθούν  από  τους  τοπικούς  ξεναγούς  σας
  • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ (με ημερομηνία λήξης έξι μήνες μετά την αναχώρηση μας.)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πρώτη προκαταβολή: 150 ευρώ άμεσα για την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου

Δεύτερη προκαταβολή: 500 ευρώ 17/3/2020

Εξόφληση: έως 05/05/2020

Διαβάστε  παρακάτω τους όρους περί ακυρωτικών:

- Ακύρωση συμμετοχής από την κράτηση της εκδρομής μέχρι και 07/05 (25 εργάσιμες πριν την αναχώρηση της εκδρομής) επιστροφή της προκαταβολής, πλην 100€ ανα άτομο για έξοδα φακέλου

- Ακύρωση από 08/05 – 25/05 ακυρωτικά το 50% της αξίας της εκδρομής

- Ακύρωση από 25/05 έως 07/06 ημέρα αναχώρησης ακυρωτικά το 100% της αξίας της εκδρομής.

Τα αεροπορικά εισιτήρια εκδίδονται 25/05 και δεν επιστρέφεται το αντίτιμό τους.

 

Info:

Fastravel by Keramidas – Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610622500

E-mail: [email protected]

www.fastravel.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life