Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο αστυνόμος Μπέκρας - Μάρκος Σεφερλής προσέλκυσε κάτι λιγότερο από 3.500 θεατές στην Πάτρα

Ο αστυνόμος Μπέκρας - Μάρκος Σεφερλής πρ...

Το φιλμ "Χαλβάη 5-0" προβάλλεται σε 3 αίθουσες στα Odeon Veso Mare & στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη

Με δυνατή διαφήμιση κατέφθασε στις κινηματογραφικές αίθουσες και της Πάτρας από την περασμένη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 σε διανομή της Village, η κωμωδία «Χαλβάη 5-0» με τον ιδιαίτερα δημοφιλή ηθοποιό και με απίστευτο «γκελ» με το κοινό, Μάρκο Σεφερλή. Δεδομένου ότι ο Μάρκος Σεφερλής σαρώνει στις θεατρικές του εμφανίσεις είτε στο Περοκέ στην πλ. Καραισκάκη είτε στο Δελφινάριο στο Φάληρο, το καλοκαίρι ενώ και φέτος «σκίζει» με το «Hairspray» στο θέατρο Ακροπόλ στην οδό Ιπποκράτους, θα περίμενε κανείς πως και η κινηματογραφική του εμφάνιση ως αστυνόμος Μπέκρας στην σατιρική ταινία «Χαλβάη 5-0» σε σκηνοθεσία Μάνου Καμπίτη θα προξενούσε μεγάλες ουρές και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Από τα πρώτα στοιχεία για την κίνηση το 4ήμερο 30/1 με 2/2/2020 φαίνεται πως η ταινία με μεγάλο ατού τον ταλαντούχο αναμφίβολα και ατακαδόρο Μάρκο Σεφερλή που μάλιστα στο ξεκίνημα του φιλμ τρέχει σαν τον…Βέγγο, στην Πάτρα τα πήγε απλώς καλά με τον κόσμο να σπεύδει να δει τα κατορθώματα του αστυνόμου Μπέκρα – Μάρκου Σεφερλή κυρίως στα Odeon Veso Mare όπου η ταινία παίζεται σε 3 αίθουσες, σε συνολικά 7 προβολές καθημερινά. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο υπεύθυνος των Odeon Veso Mare Αλέξης Μπιτούνης, η ταινία «Χαλβάη 5-0» προσέλκυσε λίγο παραπάνω από 3.000 θεατές το 4ήμερο της πρεμιέρας της ενώ οι ηλικίες των θεατών ποικίλουν από νεολαία έως και μεγαλύτερους, απόδειξη ότι ο Σεφερλής έχει ένα μεγάλο εύρος κοινού που τον ακολουθεί.

Στα εισιτήρια της Veso Mare προστίθενται και κάτι λιγότερο από 500 που έκοψε το φιλμ στην 2η αίθουσα του Πάνθεον όπου επίσης προβάλλεται από την Πέμπτη. Ορισμένοι εκ των κριτικών χάρισαν 2 αστέρια στην ταινία με τον Μάρκο Σεφερλή όπως ο Γιάννης Ζουμπουλάκης που έγραψε στο tovima.gr πως δεν τον «χάλασε» αυτή η προσπάθειά του Μάρκου Σεφερλή στον κινηματογράφο, μια παρωδία των ταινιών από βιβλία της Αγκάθα Κρίστι, των ταινιών Τζέιμ Μποντ, των ταινιών «Ροζ Πάνθηρας» αλλά και των σουρεαλιστικών αστυνομικών κωμωδιών της σειράς «Τρελές σφαίρες».

Την ίδια ώρα το «Αθηνόραμα», στην κριτική του κάνει λόγο για αποτυχημένο κωμικό whodunit. «Ο Μπέκρας αναζητά τον δολοφόνο ενός μεγιστάνα του χαλβά, ο οποίος χάνει μυστηριωδώς τη ζωή του, όμως στην πραγματικότητα την περισσότερη ώρα ο Σεφερλής τρακάρει σε έπιπλα και ανθρώπους, ενώ η υπόθεση λύνεται μέσα από συμπτώσεις. Τα διαδοχικά ανερμάτιστα γκαγκ εμπλουτίζονται από αισχρά σεξουαλικά αστεία, πάντα εις βάρος των γυναικείων χαρακτήρων, με την ταινία να εγκαταλείπει κάθε στοιχειώδη λογική κι έτσι να μοιάζει με ατελείωτο τεστ αντοχής».

Η 2ωρη ταινία ενδεχομένως να έχει και συνέχεια. Ο Ηλίας Φραγκούλης στο freecinema.gr γράφει πως στο «Χαλβάη 5-0» παρά τις αστοχίες του, (από όποια σκοπιά και να το κρίνεις, την πιο «λαϊκιά» ή την πιο «διανοουμενίστικη») πέφτει γέλιο, ηχηρό, δυνατό. Και ενώ σου έχει ανοίξει η όρεξη για να παρακολουθήσεις κάτι σαν τις «Τρελές Σφαίρες» ή το «Police Squad!», το σενάριο και η σκηνοθεσία δεν δείχνουν διάθεση συνέπειας απέναντι σε αυτό το σκεπτικό, προσθέτει ο Ηλίας Φραγκούλης.

Ακόμα όπως επισημάνθηκε ο κεντρικός χαρακτήρας του φιλμ δεν αποτελεί τόσο μία αναφορά στον αστυνόμο Μπέκα, τον κλασικό ήρωα μυθιστορημάτων αστυνομικής λογοτεχνίας του Γιάννη Μαρή όσο ένα homage στη διακωμώδηση εκείνου από τον Χάρρυ Κλυνν στην ταινία «Αλαλούμ» του 1982.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture