Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε Ευαγγελίστρια και Παντάνασσα τιμήθηκαν οι Τρεις Ιεράρχες - Εκκλησιάστηκαν και πολλοί μαθητές

Σε Ευαγγελίστρια και Παντάνασσα τιμήθηκα...

Στη Θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος

Στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών στην οδό Μαιζώνος όπου υπάρχει και εικόνα των Τριών Ιεραρχών τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 30/1/2020 η πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στον σύντομο λόγο του θύμισε ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, εκ των Τριών Ιεραρχών μαζί με τον Μέγα Βασίλειο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, έλεγε το εξής χαρακτηριστικό: «η Παιδεία είναι η μετάληψις της αγιότητας».

Την ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες έκανε στο ναό της Ευαγγελίστριας η εκπαιδευτικός κ. Ζαχαροπούλου.

Παρόντες ήσαν πολλοί εκπρόσωποι του χώρου της εκπαίδευσης όπως ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου των Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, οι εκπαιδευτικοί Ηλίας Γκοτσόπουλος και Σοφία Χριστοπούλου, κ.α.

Επίσης στο ναό λειτουργήθηκαν την συγκεκριμένη μέρα που ήταν αφιερωμένη στους Τρεις Φωστήρες της γνώσης και Προστάτες των Ελληνικών γραμμάτων, και πολλοί μαθητές.

Να προσθέσουμε πως Θεία λειτουργία τελέστηκε και στον ιερό ναό Παντανάσσης όπου υπάρχει παλαιά, μεγάλη φορητή εικόνα των Τριών Ιεραρχών όπου επίσης εκκλησιάστηκαν και οι μαθητές ενός γυμνασίου της περιοχής της Πάτρας. Αξίζει να θυμίσουμε πως κατά το παρελθόν η εορτή των Τριών Ιεραρχών γινόταν κυρίως στο ναό της Παντάνασσας από τον κλάδο των εκπαιδευτικών λόγω ακριβώς και της εικόνας των Τριών Ιεραρχών που φυλάσσεται στο ναό στο μεσαίο αριστερό προσκυνητάρι, όπως μπαίνουμε στο ναό.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις