Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Μετατέθηκε για το 2021 η ερευνητική γεώτρηση στον Πατραϊκό

Μετατέθηκε για το 2021 η ερευνητική γεώτ...

Δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις

Απομακρύνεται για 18  μήνες η τελική ερευνητική πράξη για τα πετρέλαια του Πατραϊκού. Οι υποστηρικτικές υποδομές είναι πολύ απαιτητικές και  το λιμάνι της Πάτρας δεν έχει  διαμορφωθεί κατάλληλα καθώς εκκρεμεί και η συμφωνία για τους όρους εργασίας. Η εξέλιξη δεν αιφνιδίασε ωστόσο τους παρατηρητές αφού είχαν υπάρξει προειδοποιητικές επισημάνσεις.

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων έκανε δεκτό το αίτημα που υπεβλήθη από τις αρχές Δεκεμβρίου για 18μηνη παράταση στην ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης φάσης του βασικού σταδίου ερευνών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στην παραχώρηση του Πατραϊκού που είχε εξαγγελθεί ότι θα γινόταν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 πλέον έχει περιθώριο να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 2 Οκτωβρίου του 2021.

Πίσω από το αίτημα της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η εταιρεία Edison βρίσκονται προβλήματα σε σχέση με τις δυνατότητες των λιμενικών υποδομών της περιοχής για να υποδεχθούν το γεωτρύπανο που θα διενεργήσει τη γεώτρηση αλλά και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που απαιτείται για μια τόσο απαιτητική και εξειδικευμένη εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος, η κοινοπραξία βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τα λιμάνια της Πάτρας και του Αστακού προκειμένου να φθάσουν σε συμφωνία για τις αναγκαίες  προδιαγραφές , τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις αλλά και το κόστος ενοικίασης του χώρου που θα υποδεχθεί το θαλάσσιο γεωτρύπανο και τα συνοδευτικά σκάφη.

Στον Πατραϊκό δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί σύμβαση παραχώρησης συγκριμένης έκτασης από κάποιο λιμάνι της περιοχής προκειμένου ν α εξυπηρετήσει τις ανάγκες της γεώτρησης.

Τα ΕΛΠΕ διερεύνησαν τέσσερα λιμάνια (της Πάτρας, της Κυλλήνης, του Αιγίου και του Αστακού) , όμως δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να υπογράψουν σύμβαση παραχώρησης.

*Εφημερίδα Πελοπόννησος/ Σωτήρης Παπανδρέου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις