Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο, έστω και τελευταία στιγμή" λένε οι εκπαιδευτικοί

Πάτρα: "Να αποσυρθεί το νέο νομοσχέ...

Τι είπαν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα

Αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κλάδος, αυτή τη στιγμή,  έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στα γραφεία της, η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, σήμερα, 23 Ιανουαρίου.

Η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου που εξισώνει τα πανεπιστήμια με τα κολέγια είναι ένα από τα βασικά θέματα και ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έστω και την τελευταία στιγμή.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επίσης να λυθούν και εργασιακά θέματα που σχετίζονται με τους μόνιμους διορισμούς τους οι οποίοι θα ξεμπλοκάρουν και τα θέματα που υπάρχουν με τις μεταθέσεις. Σημαντικό όπως αναφέρουν είναι να μη εργάζονται οι εκπαιδευτικοί σε παραπάνω από δύο σχολεία αλλά και να μην τιμωρούνται με αποκλεισμό τριών χρόνων όταν δεν μπορούν να αποδεχθούν  τη μετακίνηση τους σε σχολεία ως αναπληρωτές.

*Να σημειώσουμε ότι το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι την είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως επισημαίνει η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για «να εκφράσουν την έντονη αντίθεση του κλάδου στις αιφνιδιαστικές και απαράδεκτες ρυθμίσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις