Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Πώς φέρεται ένα κοριτσάκι που είναι στο φάσμα του αυτισμού

Πώς φέρεται ένα κοριτσάκι που είναι στο ...

Μία δασκάλα ειδικής αγωγής περιγράφει...

Θρεντ για το φάσμα του αυτισμού. Το μεσημέρι στο σχολείο έχω ένα κοριτσάκι στο φάσμα του αυτισμού. Μια πολύπλοκη κατάσταση με ιδιαιτερότητες στον κάθε άνθρωπο στο φάσμα.

Ένα στοιχείο κοινό οι αισθήσεις δουλεύουν στο χίλια αν των υπολοίπων είναι στο δέκα.

Καθημερινά της κάνω το λεγόμενο sensory diet. Όποτε δεν έχω ακολουθήσει αυτήν την τακτική για χ,ψ λόγους η μέρα γίνεται πολύ δύσκολη.

Τα παιδιά στο φάσμα χρειάζονται καθημερινά ένα τουλάχιστον δεκάλεπτο με τρεις ασκήσεις: μια alerting όπως τρέξιμο η τραμπολίνο, μια organising όπως παλαμακια η να είναι ξαπλωμένα σε σκειτ και να σπρώχνουν με τα χέρια, και μια χαλαρωτική όπου ξαπλώνουν κάτω η η ρολάρουν ξαπλωμένα σε μπάλα γυμναστικής.

Όταν έχουν sensory overload, ακόμα και αν ουρλιάζουν, τους μιλάμε με πολύ πολύ σιγανή φωνή γιατί ο ήχος της φωνής μας τους πονάει κυριολεκτικά στο κεφάλι. Και μια πολύ σφιχτή αγκαλιά θα βοηθήσει το νευρικό σύστημα να ηρεμήσει.

Και κυρίως σεβόμαστε τη διαφορετικότητα των αναγκών τους. Να τους μάθουμε πως λειτουργεί ο κόσμος μας αλλά να μάθουμε και για τον δικό τους.

Στον ίδιο κόσμο είμαστε τελικά. Αν καταφέρουμε την ισορροπία στις αισθήσεις τους θα δούμε αυτά τα παιδιά με ένα απλανές χαρούμενο βλέμμα και ένα χαμόγελο πολύτιμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being