Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το καρναβάλι αρχίζει! Το άρμα του τελάλη στους δρόμους της Πάτρας! ΒΙΝΤΕΟ

Το καρναβάλι αρχίζει! Το άρμα του τελάλη...

Το πρόγραμμα των διαδρομών για τις επόμενες μέρες

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, που θα πραγματοποιηθεί  το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιανουαρίου δίνοντας με τους Πατρινούς το πρώτο μεγάλο ραντεβού κεφιού και ξεγνοιασιάς. Ωστόσο το κλίμα θα αρχίσει να προθερμαίνεται με την περιοδεία του μουσικού άρματος και τη φωνή και γνωστή περιπαικτική διάθεση του τελάλη από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου) το πρωί στους δρόμους της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών καθημερινά το μουσικό άρμα όπως το επιβάλλει κάθε χρόνο το έθιμο, θα μεταφέρει τη χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Τελάλης για πρώτη φορά θα είναι η Μαρία Αγουρίδη. Θα ακούσουμε τη φωνή της ηχογραφημένη την Πέμπτη στο μουσικό άρμα ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα είναι ως φυσική παρουσία η ίδια σε … ρόλο τελάλη. Η Μαρία Αγουρίδη είναι καρναβαλίστρια, μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, ενώ εκτός από το καρναβάλι, μεγάλη της αγάπη είναι το θέατρο με το οποίο ασχολείται ως ηθοποιός ερασιτεχνικά. Έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις στο Επίκεντρο και στις Γραμμές Τέχνης και έχει συμμετάσχει στον καθιερωμένο χορό μασκέ των ταλέντων.

 

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ-ΤΕΛΑΛΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16/1/2020

ΠΡΩΙ ώρα: 10.30

Το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή : Πετρωτό- Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα- Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος- Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή Δημαίων-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Γούναρη-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραισκάκη-Πατρέως Αγ.Ανδρέου- Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ ώρα 18.00: Το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Πετρωτό-Δημοκρατίας-Αγ. Κωνσταντίνου(Κάτω Οβρυά)-Μιντιλόγλι-Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Πύργου-Μαραγκοπούλου(Βραχνέικα)-κάθοδος προς την παραλιακή οδό-Παραλία Βραχνείκων και Ροιτίκων-Παραλία Πατρών(Εύα)-25ης Μαρτίου-Εργατικές Κατοικίες-βοηθητική της περιμετρικής οδού-Πετρωτό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1/2020

ΠΡΩΙ
 
Ώρα 10.30: Το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή : Πετρωτό- Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ- Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη(αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλαίου-Ιωνίας-Πόντου-Πλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Φαβιέρου-Έλληνος Στρατιώτου-Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Όθωνος Αμαλίας-Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ-Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραισκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ

Ώρα 18.00: Το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Πετρωτό- Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Όθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1/2020

ΠΡΩΙ ώρα 11.30

Πλατεία Τριών Συμμάχων-Αγ. Νικολάου-Μαιζώνος-κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου Α΄- Μαιζώνος-Δημαρχείο όπου και γίνεται η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου. Εκκίνηση πομπής με την εξής διάταξη σαλτιμπάγκος-acro yoga, Ουλαλούμ, Δ.Σ., Γνωμοδοτική, Κριτική Επιτροπή Πατρινού Καρναβαλιού 2020, μασκαράτες (από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων), καρναβαλιστές και λοιποί και τέλος το μουσικό άρμα με τον Τελάλη. Ώρα συγκέντρωσης: 11.00

ΒΡΑΔΥ ώρα 20.30: Ο τελάλης θα έχει τον δικό του ρόλο στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020

ΜΕ ULALOUM STREET SHOW BAND ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Παράλληλα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου το βράδυ η Ulaloum Street Show Band αναλαμβάνει να αναστατώσει με ήχους και ρυθμούς δίνοντας ξεχωριστή ζωντάνια στο κέντρο της Πάτρας. Ξεκινώντας από την πλατεία Τριών Συμμάχων στις 18.30 θα ανέλθει τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, θα κάνει μια στάση στη συμβολή των Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος παίζοντας κάποια κομμάτια και θα συνεχίσει ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου, Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου, Κανάρη, Τριών Ναυάρχων. Η μπάντα θα συνοδεύεται από μέλη του Δ.Σ., της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και της Κριτικής Επιτροπής. Αλλά και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου από τις 11.30 το πρωί θα έχει τον δικό της βασικό ρόλο στην καρναβαλική πομπή του τελάλη προς το Δημαρχείο για την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου.

Η μπάντα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2018 από τον Γιώργο Μπαμπαράκο στα Καλάβρυτα. Στόχος του γκρουπ είναι η πρωτότυπη παρουσίαση shows στα αστικά περιβάλλοντα. Συγκροτείται από νέους μουσικούς των Καλαβρύτων, της Ακράτας και της Αιγείρας. Το καλοκαίρι του 2018 έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση στο φεστιβάλ της πόλης DIFFERDANGE του Λουξεμβούργου όπου και απέσπασε στο διαγωνιστικό μέρος το πρώτο βραβείο. Η ομάδα έχει ως τώρα παρουσιάσει, με ιδιαίτερη αποδοχή από τον κόσμο, events στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων (Καλάβρυτα, Πάτρα, Ακράτα, Αθήνα).

 Η Δημοτική Μουσική θα δώσει ιδιαίτερο αποκριάτικο χρώμα σε περιοχές της πόλης παιανίζοντας καρναβαλικά τραγούδια και ρυθμούς. Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 18.30 θα εμφανιστεί στην πλατεία Ζαρουχλεϊκων και θα κατευθυνθεί προς την Ακρωτηρίου μέχρι τις 19.20, ενώ την ίδια βραδιά στις 20.00 θα εμφανιστεί στην πλατεία του Σταδίου της Παναχαϊκής παίζοντας καρναβαλικούς σκοπούς και θα κατευθυνθεί επί της Έλληνος Στρατιώτου προς την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι τις 21.00.

Tο Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί, πριν από τη συγκέντρωση για την πομπή-παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών, προστέθηκε μια ακόμη διαδρομή, που θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο του Ρίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Αγ. Γιώργης (δεξιά), Σωμερσετ, Ευοί Ευάν, στροφή αριστερά Ζαίμη, Διγενή Ακρίτα αριστερά, Νέα Εθνική Οδός, Κανελλοπούλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Τριών Συμμάχων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις