Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το ΔΗΠΕΘΕ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του -Ετοιμάζεται εκδήλωση - αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Το ΔΗΠΕΘΕ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα...

Σε εγκάρδιο κλίμα η εκδήλωση - Όλοι ευχήθηκαν να είναι μία δημιουργική χρονιά σε όλα τα επίπεδα

Σε εγκάρδιο κλίμα κόπηκε στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρρυ, στην Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το νέο έτος 2020.

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών και όλοι ευχήθηκαν να είναι μία δημιουργική χρονιά για το ΔΗΠΕΘΕ σε όλα τα επίπεδα. Η είδηση που προέκυψε είναι πως την άνοιξη και δη την Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση – αφιέρωμα στον εκλιπόντα συνθέτη και τραγουδοποιό Θάνο Μικρούτσικο σε συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, του ΔΗΠΕΘΕ, της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ και του Μουσικού Γυμνασίου της Πάτρας. Θα είναι ένα πρώτο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο επικεντρωμένο στους ποιητές που μελοποίησε στη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του ο Θάνος Μικρούτσικος. Ακόμα το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας θα έχει και συμβολή στη διάρκεια της φετινής Καρναβαλικής περιόδου με δρώμενο που θα ετοιμάσουν τα παιδιά της δραματικής σχολής. Ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Βάης ευχήθηκε σε όλους μία καλή νέα χρονιά και έκανε μνεία σε όλους τους εργαζόμενους στα σχήματα και δομές του θεάτρου της Πάτρας όπως το Άρμα Θέσπιδος που έχει έτοιμη και τη νέα του παράσταση, την «Γκόλφω» που περιμένει με ανυπομονησία το θεατρόφιλο κοινό. Την «Γκόλφω» σκηνοθετεί ο Χρήστος Στρέπκος που ήταν παρών και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του θεάτρου.

Τις ευχές του για μία επιτυχημένη και δημιουργική χρονιά έδωσε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρος Τσακίρης όπως και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη που αναφέρθηκε στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο που θα ετοιμαστεί για την άνοιξη. Ακόμα το παρών έδωσαν η αντιδήμαρχος υγείας Βίβιαν Σαμούρη, ο αντιδήμαρχος παιδείας Τάκης Πετρόπουλος και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι, Ήρα Κουρή. Από πλευράς του θεάτρου ήσαν παρόντες ηθοποιοί όπως ο Διονύσης Βούλτσος που παίζει στην παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια», ο διευθυντής της σχολής δραματικής τέχνης Περικλής Μουστάκης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Μαγιάκης, το μέλος του ΔΣ Μαριάννα Σταματιάδου αλλά και το πρώην μέλος Χαριτίνη Καρλιαύτη Σαρδελιάνου. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και ο καθηγητής στη δραματική σχολή Παναγιώτης Σκούρας, ο ιατρός χειρούργος Ανδρέας Μάζης, η χορογράφος Τατιάνα Λοβέρδου καθώς και η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του θεάτρου Σοφία Μαυρίδη. Το φλουρί της βασιλόπιτας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έπεσε σ’ ένα νέο παιδί, σπουδαστή της Δραματικής, τον Νίκο Γασπαρινάτο.

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.  

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight