Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Επιτυχημένη η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Άρη Σφακιανάκη "Η Σκιά του Κυβερνήτη" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Επιτυχημένη η εκδήλωση παρουσίασης του β...

Όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στην Πάτρα, ο Καποδίστριας θα μείνει στην ιστορία ως μία ευκαιρία που χάθηκε

Τα Εκπαιδευτικά κέντρα ΟΡΜΗ- ΑΡΙΣΤΑ, σε συνεργασία με το «Γραφείο Ποιήσεως, το βιβλιοπωλείο «Discover» και τις εκδόσεις «Κέδρος», πραγματοποίησαν με επιτυχία στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείο «Βυζαντινό» το περασμένο Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου, του γνωστού συγγραφέα Άρη Σφακιανάκη, με τίτλο «Η Σκιά του Κυβερνήτη».

Ξεκινώντας, τον κύκλο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τα Εκπαιδευτικά κέντρα ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ, «συνομίλησαν» με μια από τις μεγαλύτερες  προσωπικότητες του 19ου αιώνα, προσωπικότητα η οποία σημάδεψε με το έργο της όλη τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία.

Ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας που έμελλε να δολοφονηθεί το 1831 στο Ναύπλιο, ύμνησε την Ελλάδα με το φωτεινό και μοναδικό πολιτικό χάρισμα που διέθετε.

Ο Άρης Σφακιανάκης μας κατέθεσε μια αφήγηση του πιστού σωματοφύλακα του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος στέκει πλάι του ως το τέλος του.

Μέσα από τη δική του αφήγηση ζούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα του τόπου αλλά και τις προσωπικές στιγμές του Καποδίστρια από τα τέλη του 1821 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 που πέφτει νεκρός από τους Μαυρομιχάληδες στην είσοδο μιας εκκλησίας του Ναυπλίου.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε ένα όραμα για την Ελλάδα.

«Θα μείνει στην Ιστορία σαν μια ευκαιρία που χάθηκε».

Για την προσωπικότητα και το έργο του πρώτου κυβερνήτη μίλησαν στην εκδήλωση οι:

Μαρίνος Σκανδάμης, δικηγόρος, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης,

Νικόλαος Τζανάκος, ιστορικός, δημοτικός σύμβουλος,

Νικολέτα Κατσιδήμα-Λάγιου, φιλόλογος, ποιήτρια, υπεύθυνη φιλολογικού τμήματος των Εκπαιδευτικών Κέντρων ΟΡΜΗ-ΑΡΙΣΤΑ.

Την εκδήλωση συντόνισε  ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς, ποιητής, Πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως.

Στην εκδήλωση έκαναν παρεμβάσεις η Σία Αναγνωστοπούλου, Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, ο εντεταλμένος της  Περιφέρειας,  με θέμα τον εορτασμό των 200 χρόνων του 1821, κ. Ανδρέας Φίλιας, καθώς και πλήθος ακροατών της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διενεργηθούν κατά το έτος 2020-2021, από τα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ, περιλαμβάνει δράσεις για την ιστορική μνήμη, καταθέτοντας τα κατάλληλα ιστορικά εργαλεία μελέτης από τους μαθητές, αλλά και από τους Φιλιστορικούς για την Ιστορία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight