Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση Μητροπολίτη Ιερώνυμου & Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου για τις εργασίες στην Παναγία Τρυπητή

Συνάντηση Μητροπολίτη Ιερώνυμου & Γρ...

Η άδεια για την έναρξη των εργασιών στο Ι. Π. Παναγίας Τρυπητής είναι στη διάθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας

Με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020 ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Αιγιαλείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιγιάλειας.

Κύριο θέμα της συνάντησης όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ήταν η εξέταση της ωριμότητας ώστε να προχωρήσει η έναρξη εργασιών στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής αλλά και μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση για τις ενέργειες και τα έργα που απαιτούνται για την ανάδειξη των εξαιρετικών Μνημείων του δήμου Αιγιαλείας.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων τόνισε πως από πλευράς Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, μετά και την σχετική έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής που ως γνωστόν έγινε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη. Ήδη προχώρησαν και οι τελευταίες διαδικασίες και πλέον η άδεια για την έναρξη των εργασιών στο Ι. Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, είναι στη διάθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Δεδομένων αυτών τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην ολοκλήρωση των τελευταίων διαδικασιών για την χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα – Ιταλία».

Μεταξύ του κ. Ιερώνυμου και του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, επιβεβαιώθηκε η προσήλωση στον κοινό στόχο για άμεση έναρξη των εργασιών στην «Παναγία Τρυπητή» και γενικότερα της αναγκαιότητας καθημερινού δίαυλου επικοινωνίας για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιγιάλειας, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις