Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ταξιδεύουμε στο μαγικό και ονειρεμένο καρναβάλι της Βενετίας

Ταξιδεύουμε στο μαγικό και ονειρεμένο κα...

"Η πιο όμορφη μάσκα"

Η Βενετία δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως καρναβαλική πόλη. Για δεκαοχτώ ημέρες η πόλη βρίσκεται σε καρναβαλική διάθεση και παρασύρει κατοίκους και επισκέπτες στους αποκριάτικους ρυθμούς.

Το Καρναβάλι της Βενετίας λέγεται πως ξεκίνησε από μια νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν το 1162. Σε ανάμνηση αυτής της νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Κάπως έτσι το φεστιβάλ ξεκίνησε μέχρι που επισημοποιήθηκε στην Αναγέννηση.  Διάσημο  έγινε κατά τη διάρκεια του δέκατου όγδοου αιώνα και ενθάρρυνε την ελευθερία και την ευχαρίστηση, αλλά χρησιμοποιήθηκε και για την προστασία των Ενετών από την αγωνία για το παρόν και το μέλλον.  

Τα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ συγκεντρώνει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες και είναι παγκοσμίως φημισμένο για τις περίτεχνες μάσκες του. Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του είναι ο διαγωνισμός για το La maschera più bella «η πιο όμορφη μάσκα» που πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και κρίνεται από μια διεθνή ομάδα σχεδιαστών μόδας. Οι περισσότερες από αυτές κατασκευάζονται από γύψο και φύλλα χρυσού και είναι όλες ζωγραφισμένες στο χέρι χρησιμοποιώντας φυσικά φτερά και πολύτιμους λίθους για να διακοσμηθούν.

Το Fastravel by Keramidas μας προτείνει να φορέσουμε το πιο ζεστό χαμόγελο και να αφεθούμε για 4 ημέρες στους καρναβαλικούς ρυθμούς της Βενετίας,  εκεί που η γιορτή έχει χαρακτήρα επιβλητικό, μυστηριακό και αριστοκρατικό!

Πρόγραμμα από 21 – 24 Φεβρουαρίου 2020

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – MΠΟΛΟΝΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ  - Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση  για τη Μπολόνια. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν  και αναχώρηση  για  τη ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.  Αργά το  απόγευμα άφιξη στη Πάντοβα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

2η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ -  ΒΕΝΕΤΙΑ - Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, τη Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΡΑΝΟ - Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βενετία. Xρόνος ελεύθερος στην Πλατεία του Αγίου  Μάρκου  για να  δείτε  την μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ - Πρωινό στο ξενοδοχείο και  αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπολόνιας για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα το απόγευμα.

Τιμή από  395 €

Ealing booking 295 €

Περιλαμβάνονται:
· Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μπολόνια – Αθήνα με την Aegean Airlines.

· Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

· Διαμονή στο επιλεγμένο  ξενοδοχείο Hotel Milano Padova  4*.

· Πρωινό καθημερινά.

· Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

· Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

· Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

· Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:
· Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

· Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα  και γενικά όπου απαιτείται.

· Βαπορέτο Βενετίας 15€ για κάθε μεταφορά.

· Δημοτικοί φόροι στο ξενοδοχείο ( 3,00 € το άτομο τη βραδιά)  

 

Πτήσεις
21 Φεβρουαρίου’20   Α3 682  Αθήνα – Μπολόνια    08.15    09.35

24 Φεβρουαρίου’20   Α3 683  Μπολόνια – Αθήνα     12.15   15.20

Info: Fastravel by Keramidas – Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life