Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τις ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Αιγίου

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τις ...

Όπως αναφέρει, αναμένεται η συνταξιοδότηση 2 γιατρών του ακτινολογικού ενώ ο αξονικός τομογράφος είναι συχνά εκτός λειτουργίας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το θέμα των ελλείψεων προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«To Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου λειτουργεί από το 1958 και ρόλος του είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες του Αιγίου (26.196 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011), αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, κυρίως στο Ακτινολογικό Τμήμα, απειλεί άμεσα τη λειτουργία του νοσοκομείου και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών, που μερικές φορές καθίσταται κυριολεκτικά ανέφικτη.

Η αναμενόμενη συνταξιοδότηση δύο γιατρών του Ακτινολογικού τμήματος, θα οδηγήσει τη συγκεκριμένη κλινική σε οριστική αναστολή λειτουργίας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να αποφευχθεί, καθώς συνεπάγεται επιπρόσθετη επιβάρυνση και μεγάλη ταλαιπωρία για πολλούς ασθενείς.

Επίσης, καταγράφονται προβλήματα αναφορικά με τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, ο οποίος είναι εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος, πρόβλημα αποτελεί και η λειτουργία του υπερήχου, εφόσον δεν έχει καταστεί εφικτό να καλυφθεί η θέση μόνιμου γιατρού».

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας πότε αναμένονται να επιλυθούν τα ανωτέρω προβλήματα που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις