Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Πάτρας από τζάκια και σόμπες

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της ...

Τι δείχνουν οι μετρήσεις του «Αιθέρα»

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Πάτρας. Το τσουχτερό κρύο που φέρνει η «Ζηνοβία» «φούντωσε» τα τζάκια και τις σόμπες, με αποτέλεσμα ο καπνός να έχει γεμίσει αυτή την ώρα με μικροσωματίδια την ατμόσφαιρα.

Μάλιστα, όσο η ώρα προχωρά και το κρύο θα γίνεται πιο δυνατό, η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες προβλέπεται ότι θα επικρατεί άπνοια στην περιοχή, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Όποιος κυκλοφορήσει λίγο στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας, νιώθει τη βαριά και έντονη οσμή που προέρχεται από τις καύσεις των ξύλων.

Χαρακτηριστικές είναι η μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανση του δίκτυο Αιθέρας, που είναι ένα σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής των αιωρούμενων σωματιδίων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής οι σταθμοί στο κέντρο της Πάτρας καταγράφουν κατέγραψε ότι η ατμόσφαιρα ήταν «πολύ ανθυγιεινή».

Οι σταθμοί του δικτύου καταγράφουν τη συγκέντρωσης των μικρών αιωρούμενων σωματιδίων (PM2.5) και του δείκτη ποιότητας αέρα στους σταθμούς που βρίσκονται στην πόλη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις, στο νέο λιμάνι, στην Τριών Ναυάρχων, στη Γερμανού, στον Άγιο Ανδρέα, στον παλιό τελωνείο, αλλά και στη Γερμανού, η ρύπανση έχει πιάσει «κόκκινο», όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες.

Νέο Λιμάνι

Νέο Λιμάνι

Τριών Ναυάρχων

Τριών Ναυάρχων

Άγιος Ανδρέας

Άγιος Ανδρέας

Παλιό Τελωνείο

Παλιό Τελωνείο

Γερμανού

Γερμανού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις