Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Την Πρωτοχρονιά στις Ελληνικές αίθουσες το "J' Accuse! - Κατηγορώ...!" του Ρομάν Πολάνσκι

Την Πρωτοχρονιά στις Ελληνικές αίθουσες ...

Θα το δούμε και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare

Ο πολυβραβευμένος ΓαλλοΠολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι («Το Μωρό της Ρόζμαρι», «Chinatown», «Ο Πιανίστας») παρουσιάζει μια άλλη οπτική της γνωστής υπόθεσης κατασκοπείας Ντρέιφους, που δίχασε τη Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα, στη νέα του ταινία με τίτλο «Κατηγορώ...! - J' Accuse» που ήδη έχει κάνει αίσθηση στις Γαλλικές αίθουσες και την Πρωτοχρονιά (1η Ιανουαρίου 2020) θα παίζεται και στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon (στην Πάτρα αναμένεται για προβολή στα Odeon Veso Mare).

Η ταινία αξίζει να σημειωθεί πως βραβεύτηκε με τον Αργυρό Λέοντα και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Ο 86χρονος σήμερα Ρομάν Πολάνσκι που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για το συγκινητικό φιλμ «Ο Πιανίστας» με τον Έντριεν Μπρόντι, φιγουράρει στο εξώφυλλο του περιοδικού Paris Match αυτής της εβδομάδας όπου μιλάει για όλα.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στις 5 Ιανουαρίου, 1895, ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, ένας νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου. Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτού του εξευτελισμού είναι ο Ζορζ Πικάρ, ο οποίος παίρνει προαγωγή για να διοικήσει τη μονάδα στρατιωτικής αντικατασκοπείας που τον εντόπισε. Όταν, όμως, ο Πικάρ ανακαλύπτει πως τα μυστικά εξακολουθούν να διαδίδονται στους Γερμανούς, παρασύρεται σε ένα επικίνδυνο λαβύρινθο εξαπάτησης και διαφθοράς που απειλεί όχι μόνο την τιμή του αλλά και τη ζωή του.

Ο Πολάνσκι είναι παντρεμένος από το 1989 με την ηθοποιό Εμανουέλ Σενιέ, η οποία και εμφανίζεται στο «J’ Accuse!».

Παίζουν οι Ζαν Ντιζαρντέν, Λουί Γκαρέλ και Γκρεγκορί Γκαντεμπουά, Μελβίλ Πουπό, Βενσάν Περέζ καθώς και ο Ματιέ Αμαρλίκ.

 Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture