Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια – ΒΙΝΤΕΟ

Έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Ε...

Μπροστά στους άνδρες των ΜΑΤ

Φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στήσει ο Δήμος Αθηναίων στα Εξάρχεια, έβαλαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό η φωτιά μπήκε μπροστά στα μάτια των ανδρών των ΜΑΤ.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο idnymedia, οι δράστες αναφέρουν τα εξής:

«Αργά το βράδυ της Τετάρτης 18 Δεκέμβρη κι ενώ η περιοχή ετοιμάζεται για νέο κύκλο βίας από τα ΜΑΤ, όπως έχει εξαγγελθεί από τη Δεξιά Τριάδα (Χρυσοχοίδης., Μητσοτάκης, Μπακογιάννης), το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων τυλίχτηκε στις φλόγες. Λίγα μόλις μέτρα από εκεί που πριν κάποιες μέρες, στις 6 Δεκέμβρη, άνθρωποι κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν, βασανίστηκαν και εξευτελίστηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα. Λίγα μέτρα από εκεί που από το καλοκαίρι μπάτσοι εκκενώνουν καταλήψεις, σπάνε πόρτες σε καφενεία, ρίχνουν δακρυγόνα μέσα σε κοινωνικά κέντρα, χτυπούν διερχόμενους, πραγματοποιούν σεξιστικές επιθέσεις, δημόσιους εξευτελισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις γιατί έτσι.

Σαν την κανονικότητα που θέλει να εκκενώνονται καταλήψεις, όπως η Κούβελου στο Μαρούσι, που στάθηκαν ανάχωμα στην επέλαση της φασισμού όπως τον φαντάζεται η Χρυσή Αυγή, αλλά την ίδια στιγμή τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής να κρίνονται από εισαγγελείς ως μεμονωμένα περιστατικά.

Όλα κανονικά, όλα βολικά και όμορφα σαν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στην πλατεία Εξαρχείων που “ομορφαίνουν” της σαπίλα της πραγματικότητας της μπότας ενός μπάτσου να πατά το κεφάλι ενός παιδιού και μιας γυναίκας δεμένης στην ταράτσα του σπιτιού της με το κεφάλι εγκλωβισμένο σε μια κουκούλα, περικυκλωμένοι από ΕΚΑΜ, μπάτσους κι ασφαλίτες στο Κουκάκι.»

Μάλιστα, ανάρτησαν και βίντεο από την πράξη τους, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

"Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς"

Με ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει τα εξής:

«Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Η αγάπη πάντα νικάει το μίσος. Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς. Και είναι για όλη τη πόλη. Για αυτό και το δέντρο θα ξαναστηθεί. Κριτής των βανδάλων, που καμαρώνουν και στο YouTube, οι πολίτες των Εξαρχείων που θέλουν όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι Αθηναίοι να ζήσουν και να χαρούν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις