Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον σεμνό & στοργικό ιερέα π. Μιχαήλ Καραμπατάκη

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον σεμνό...

Στην εξόδιο ακολουθία στο ναό της Ευαγγελίστριας παρέστησαν ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος που μίλησε, ο Επίσκοπος Χρύσανθος & πολλοί ιερείς

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης εψάλη η εξόδιος ακολουθία στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου 2019, του π. Μιχαήλ Καραμπατάκη, ενός εκλεκτού ιερέα που υπηρέτησε με υπακοή, σεβασμό και απαράμιλλο εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα το ιερό θυσιαστήριο για σχεδόν εξήντα χρόνια. Γεμάτος ήταν ο ιερός Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας Πατρών από κόσμο όσο και ιερείς και είδαμε πολλά δακρυσμένα μάτια καθώς ο εκλιπών ιερέας άφησε εποχή ως ένας στοργικός κληρικός και πνευματικός πολλών συνανθρώπων μας. Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήσαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον π. Μιχαήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος, ο π. Μιχαήλ αγάπησε και λάτρεψε το Φως το αληθινό. «Ζούσε σαν να ήταν σε μοναστήρι και βρισκόταν από το πρωί έως το βράδυ στην εκκλησία. Ήταν φιλάνθρωπος και ελεήμων και υπομονετικός όπως πρέπει να είναι ένας ιερέας που αίρει και φέρει το Σταυρό του Κυρίου. Ήταν άνθρωπος σεμνός, ταπεινός, ιεροπρεπής. Περπατούσε στο δρόμο με την ωραία ιερατική του περιβολή και παρουσία και χαίρονταν όσοι τον έβλεπαν γιατί έτσι πρέπει να είναι η παρουσία των ιερέων που κουβαλούν την παρουσία των αγίων.

Ήταν ένας κληρικός με ζήλο στην καρδιά για την εκκλησία και τα παιδιά του Θεού. Ήταν φιλακόλουθος (αγαπούσε τις ιερές ακολουθίες) και υπήρξε ένας ιερέας που σπούδασε την ιερά επιστήμη και αγαπούσε να τελεί τα ιερά μυστήρια του Υψίστου. Θα σε μακαρίζουμε ως πρότυπο ιερέως. Άφησε εποχή στην Πάτρα. Σε ευχαριστούμε ευγνομώνως για ότι προσέφερες στην πόλη των Πατρών και στην Ευαγγελίστρια», ανέφερε ο κ.κ. Χρυσόστομος προσθέτοντας ότι ο π. Μιχαήλ είχε και πολλές νέες και πρωτότυπες ιδέες, ότι τον είχε τιμήσει με την Ανώτατη τιμή της Αποστολικής Μητρόπολης των Πατρών, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέου καθώς και ότι η ταπεινότητα και σεμνότητα του φάνηκε όταν τα διοικητικά γραφεία της Μητροπόλεως μεταφέρθηκαν από το Επισκοπείο στο κτίριο της Βότση όπου ο π. Μιχαήλ το μόνο που ζήτησε ήταν ένα μικρό, ταπεινό γραφείο. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Καραμπατάκης είχε διατελέσει Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος και διευθυντής του Ιδιαίτερου γραφείου του Μητροπολίτη Πατρών (συνεργάστηκε συνολικά με 4 αρχιερείς, τον αοίδιμο Μητροπολίτη κυρό Κωνσταντίνο, τον τοποτηρητή για λίγο, Μητροπολίτη πρώην Αιγιαλείας κυρό Γεώργιο, τον Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο και τον νυν Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο).

Στην εξόδιο ακολουθία μίλησε και ο προιστάμενος του ναού της Ευαγγελίστριας, αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο οποίος ως πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού διάβασε συλλυπητήριο ψήφισμα τονίζοντας πως ο εκλιπών ιερεύς «δαπάνησε» τον εαυτό του στην διακονία της εκκλησίας. Υπηρέτησε ως διάκονος, πρεσβύτερος και εφημέριος τον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας ενώ ήταν και ο υπεύθυνος του φιλοπτώχου ταμείου, πνευματικός πατέρας και κατηχητής. «Του εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη για το πολυδιάστατο έργο του στην ενορία μας», είπε συγκινημένος ο π. Αμβρόσιος προσθέτοντας ότι το όνομα του π. Μιχαήλ θα αναγραφεί στο δίπτυχο των ιερέων και ευεργετών του ναού ενώ θα προγραμματιστεί και αφιερωματική εκδήλωση. Τέλος το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ευαγγελίστριας κατέθεσε χρηματικό ποσό στη μνήμη του.

Ο π. Μιχαήλ ήταν όπως ειπώθηκε και ο ιδρυτής του ραδιοφωνικού & τηλεοπτικού σταθμού Λύχνος της Μητροπόλεως Πατρών όπου κατόπιν ανέλαβε την ευθύνη ο κ. Χρύσανθος.

Στην εξόδιο ακολουθία για να αποχαιρετίσουν τον π. Μιχαήλ, ήταν και οι δικοί του άνθρωποι, η οικογένεια του, πλην της αγαπημένης του συζύγου και συμπαραστάτη του για πάνω από 60 χρόνια, Πρεσβυτέρας Αθηνάς, η οποία λόγω γήρατος και άλλων προβλημάτων δεν στάθηκε δυνατό να παραστεί στην κηδεία. Η ταφή έγινε στο Α’ Δημοτικό κοιμητήριο Πατρών.

Ο π. Μιχαήλ ήταν πολύτεκνος ιερέας, όντας πατέρας 5 παιδιών, της Αγνής που είναι μοναχή στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στην ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Ασημίνας, της Κατερίνας, της Λυδίας και του Γιώργου ενώ είχε τη χαρά να δει και εγγόνια και μία δισέγγονη.

Παρόντες ήσαν πολλοί ιερείς, μεταξύ των οποίων & ο προιστάμενος του ναού του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, κ.α. Ακόμα παρέστη ο Νίκος Νικολόπουλος.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις