Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον εισαγγελέα ο πατρινός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές - Τι λέει η σύζυγός του στο thebest.gr

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB Yorgos Makris

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB Yorgos Makris

Πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε στις 2.30 το μεσημέρι ο πατρινός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές. Μετά τα γεγονότα στο Κουκάκι πέρασε ολόκληρη τη νύχτα στη ΓΑΔΑ και μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Κόσμος είναι συγκεντρωμένος έξω από τα δικαστήρια.

Αυτή την ώρα στον Εισαγγελέα ο Δημήτρης Ινδαρές- Κόσμος έξω από την Ευελπίδων

«Η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που μας συμβαίνει. Πραγματικά δεν μπορώ να ούτε να μιλήσω» ανέφερε στο thebest.gr η σύζυγος του σκηνοθέτη Έρση Σπαρτιώτη - Ινδαρέ - φανερά εξαντλημένη- χωρίς να μπορεί να πιστέψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά της.

Αντιδράσεις και δηλώσεις συμπαράστασης έχουν κατακλύσει τα social media μετά τα όσα συνέβησαν χθες το πρωί στο  σπίτι του πατρινού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στην Αθήνα.

 Ο σκηνοθέτης και οι δυο γιοι του κρατούνται από χθες στη ΓΑΔΑ επειδή ζήτησαν εισαγγελική εντολή για να γίνει έρευνα στο σπίτι τους που γειτνίαζε με κτίριο υπό κατάληψη.

Η Αστυνομία μετά το σάλο που προκλήθηκε κατηγορεί την οικογένεια του σκηνοθέτη  για «βία» και συμμετοχή στην κατάληψη, γεγονός που η οικογένεια αρνείται κατηγορηματικά. Οι γείτονες της κατάληψης Ματρόζου προτίθενται μάλιστα να κάνουν μήνυση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία.

Ο γνωστός Πατρινός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοί του, ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο ανδρών της ΕΛΑΣ στην οικία τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της δικηγόρου Άννας Παπαδημητρίου-Τσάτσου, ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε μαζί με τους γιους του στην ταράτσα του σπιτιού του στο Κουκάκι, είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδραρές.

Όπως κατήγγειλε η σύζυγός του, ο Ινδαρές και οι δύο γιοί του ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου, δίπλα από την κατάληψη, και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους "χωρίς ένταλμα", όπως ανέφερε η σύζυγός του ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ενώπιον του εισαγγελέα οι συλληφθέντες από τις χθεσινές εκκενώσεις καταλήψεων. Αλληλέγγυοι έξω από τα δικαστήρια

Η δικηγόρος Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου σε ανάρτησή της αναφέρει:

«Δυστυχώς τα επεισόδια στο Κουκάκι έγιναν σε σπίτι φιλικό μου. Με την έφοδο στην παράπλευρη του γνωστού μου σπιτιού κατάληψη και επειδή όπως δήλωσαν είχαν διαφύγει δύο καταληψίες τα κάνανε γυαλιά καρφιά στους ανθρώπους δίπλα γιορτιάρες μέρες που είναι! Τους πλάκωσαν στο ξύλο στη ταράτσα τους τα δύο τους παιδιά και τον πατέρα και κάνανε λαμπόγιαλο το σπίτι τους! Τι ψάχνετε ; Οτιδήποτε παράνομο. Εχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το ξέρουμε; Τέλος ξυλοδαρμένοι πήγανε στη ΓΑΔΑ απο όπου φαντάζομαι θα αφαιθούν. Μήπως πρέπει να κρύψουμε τα βιβλία που διαβάζουμε, όλο και κάτι ανατρεπτικό και μαρξιστικό θα βρεθεί. Είναι δυνατόν να τρώς ξύλο απο το πουθενά γιατι ρωτάς τι στο καλό γυρεύουν τα ΜΑΤ στην ιδιοκτησία σου; Τον πατέρα τον βγάλανε σχεδόν γυμνό και δαρμένο, τους είχανε μπρούμιτα στην ταράτσα. Οταν τους πήραν για τη Γαδά ούτε τα παππούτσια τους δεν τους άφηναν να πάρουν! Κύριε Χρυσοχοίδη μαζέψτε τους η ευθύνη σας είναι μεγάλη!»

Θ. Μαντάς: «Τα παιδιά ήταν στο σπίτι, όχι στην κατάληψη»

 

Ο δικηγόρος των συλληφθέντων, Θ. Μαντάς, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για τη σύλληψη του πατέρα και των γιών του στην επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι. Όπως δήλωσε: «Έχω έγγραφο όπου πιστοποιεί ως τόπο σύλληψης την οικία των πελατών μου. Τα παιδιά ήταν στο σπίτι, όχι στην κατάληψη» και κατήγγειλε : «Υπήρξε παρεμπόδιση από αστυνομικούς στην επικοινωνία με τους πελάτες μου. Χρειάστηκε παρέμβαση Χρυσοχοΐδη»

Θ. Μαντάς: «Και να βρεθεί DNA των πελατών μου δεν πιστοποιείται η συμμετοχή τους στις καταλήψεις»

Ραγκούσης: Αδίστακτη η κυβέρνηση, συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες, όπως η οικογένεια Ινδαρέ

Για «παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία» στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

 

«Με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης σε γραπτή δήλωσή του και σημειώνει: «Πρώτον: Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα. Δεύτερον: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά».

 

Επιπλέον, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, «μνημειώδη ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν "δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ"». «Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν», τονίζει.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Ραγκούσης κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι «όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία, με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση, η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες, όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της».

 

«Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης, επισυνάπτοντας γνωμάτευση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, σύμφωνα με την οποία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

"Γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα" αναφέρει

Θ. Χρονόπουλος: «Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του ο πατέρας επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θ. Χρονόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι και τη σύλληψη ενός πατέρα και των 2 γιών του από διπλανό κτίριο. Όπως δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του ο πατέρας επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις