Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύμα συμπαράστασης για τον πατρινό σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ μετά τα γεγονότα στο Κουκάκι

Κύμα συμπαράστασης για τον πατρινό σκηνο...

Μετά το χθεσινό περιστατικό βίαιης εισβολής στο σπίτι του

Αντιδράσεις και δηλώσεις συμπαράστασης έχουν κατακλύσει τα social media μετά τα όσα συνέβησαν χθες το πρωί στο  σπίτι του πατρινού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στην Αθήνα.

 Ο σκηνοθέτης και οι δυο γιοι του κρατούνται από χθες στη ΓΑΔΑ επειδή ζήτησαν εισαγγελική εντολή για να γίνει έρευνα στο σπίτι τους που γειτνίαζε με κτίριο υπό κατάληψη.

Η Αστυνομία μετά το σάλο που προκλήθηκε κατηγορεί την οικογένεια του σκηνοθέτη  για «βία» και συμμετοχή στην κατάληψη, γεγονός που η οικογένεια αρνείται κατηγορηματικά. Οι γείτονες της κατάληψης Ματρόζου προτίθενται μάλιστα να κάνουν μήνυση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία.

«Και να βρεθεί DNA των πελατών μου δεν πιστοποιείται η συμμετοχή τους στις καταλήψεις»

Ο δικηγόρος των συλληφθέντων, Θ. Μαντάς, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για τους εργαστηριακούς ελέγχους που θα κάνει η ΕΛ.ΑΣ για να φανεί αν υπάρχουν στο κτίριο αποτυπώματα των συλληφθέντων. Όπως δήλωσε: «Και να βρεθεί DNA των πελατών μου δεν πιστοποιείται η συμμετοχή τους στις καταλήψεις»

Οπως δήλωσε ο κ. Μαντάς: «Έχω έγγραφο όπου πιστοποιεί ως τόπο σύλληψης την οικία των πελατών μου. Τα παιδιά ήταν στο σπίτι, όχι στην κατάληψη» και κατήγγειλε : «Υπήρξε παρεμπόδιση από αστυνομικούς στην επικοινωνία με τους πελάτες μου. Χρειάστηκε παρέμβαση Χρυσοχοΐδη»

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν γιατί πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θ. Χρονόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι και τη σύλληψη ενός πατέρα και των 2 γιών του από διπλανό κτίριο. Όπως δήλωσε: «Υπήρξε αντίσταση κατά της αρχής από τον πατέρα» και πρόσθεσε: «Συνελήφθησαν στην ταράτσα του σπιτιού τους γιατί αναγνωρίστηκαν ότι πετούσαν πέτρες κατά αστυνομικών»

Καταληψίες Ματρόζου: Ρίξαμε όλο το σπίτι στο κεφάλι τους

Τον τρόπο με τον οποίο «υπερασπίστηκαν» από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, την κατάληψη στο κτίριο της Ματρόζου 45 στο Κουκάκι περιγράφουν οι καταληψίες. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενό τους ότι «μπορεί να πέσαμε αλλά πέσαμε στο κεφάλι τους».

Οι καταληψίες περιγράφουν το πώς ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας λέγοντας «στις 6 και τέταρτο περίπου διμοιρίες ΜΑΤ, μονάδες των ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ προσέγγισαν την κατάληψη Ματρόζου 45. Την ίδια στιγμή ενημερωθήκαμε ότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται και τα άλλα σπίτια της κοινότητας».

Αμέσως μετά αναφέρουν τις κινήσεις που ακολούθησαν οι ίδιοι. «Αφού οχυρώσαμε το σπίτι ξεκινήσαμε άμεσα σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολή. Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές  κοτρώνες, μπογιές, πυροσβεστήρες, όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους. Αυτοί απάντησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς μας με πλαστικές σφαίρες όπως και με κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού. Εμείς φωνάζαμε " Εδώ μένουμε, εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ θα πεθάνουμε!"».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης οι καταληψίες μιλούν για τον σεβασμό τους στην γυναίκα και την οικογένειά της που «αρνήθηκαν την παράνομη είσοδο στους αστυνομικούς, πληρώνοντας το κόστος των επιλογών τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις