Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρών - Πύργου: Στο κενό η ένσταση Καλογρίτσα για την πρώτη εργολαβία

Πατρών - Πύργου: Στο κενό η ένσταση Καλο...

Παραμένει ένας από τους πιο «αιματηρούς» οδικούς άξονες της χώρας με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα κάθε χρόνο.

Στο κενό έπεσε η ένσταση της Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών για την εργολαβία του Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Δουναίικα-Πύργος. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η έκπτωση της κοινοπραξίας από τον διαγωνισμό είχε αποφασιστεί στις 11 Ιουνίου λόγω ελλιπών δικαιολογητικών.

Στις 24 Ιουνίου ακολούθησε η πρώτη ένσταση η οποία απορρίφθηκε στις 5 Αυγούστου αρχικά και στις 23 Αυγούστου (από το γραφείο του υπουργού ΥΠΟΜΕ) στη συνέχεια, οριστικοποιήθηκε η έκπτωση και κατέπεσε και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής.

Στις 23 Αυγούστου κατατέθηκε δεύτερη ένσταση, ύστερα από την έκδοση της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με το σκεπτικό η ένσταση απορρίφθηκε «διότι έχει ήδη εκδοθεί Απόφαση του Υπουργού Υ.ΜΕ. επί ενστάσεως, σύμφωνα με το άρθρο 174 του Ν.4412/16, για το ίδιο θέμα και συνεπώς έχει τελεσιδικήσει η ενδικοφανής διαδικασία, στο πλαίσιο των διατάξεων περί δημοσίων έργων».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ήταν ακριβώς αυτή η απόφαση που ουσιαστικά έβγαλε εκτός διαδικασίας την κοινοπραξία συμφερόντων .Να θυμίσουμε πως ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη εργολαβία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2016.

Στη συνέχεια η διαγωνιστική διαδικασία «πάγωσε» καθώς έγινε γνωστή η πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε συνολική λύση του έργου Πάτρα-Πύργος που αφορά όλες τις εργολαβίες.

Ο αυτοκινητόδρομος, φυσική συνέχεια της Ολυμπίας Οδού, παραμένει ένας από τους πιο «αιματηρούς» οδικούς άξονες της χώρας με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα κάθε χρόνο.

 πηγή: ypodomes.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις