Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

London calling! Claridge’s, Harrods, Selfridges φόρεσαν τα γιορτινά τους

London calling! Claridge’s, Harrods, Sel...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Oι βιτρίνες και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν κάνει αίσθηση φέτος στο Λονδίνο, δείτε υπέροχες φωτογραφίες

Κάθε χρόνο, πριν τα Χριστούγεννα μια ματιά στις θεαματικές βιτρίνες της βρετανικής πρωτεύουσας μας «ανεβάζει» τη διάθεση αυτόματα. Διάσημα πολυκαταστήματα, ονομαστοί και πολυσύχναστοι χώροι τέχνης και διασκέδασης αλλά και το ιστορικό ξενοδοχείο Claridge’s τηρούν μια παράδοση που μαγεύει τα πλήθη: καταπλήσσουν με το ντεκόρ τους καλώντας μας να ξεφύγουμε από τη μουντή καθημερινότητα.

 Το λεγόμενο parisian chic μετέφερε στο εμβληματικό ξενοδοχείο Claridges του Mayfair ο «βασιλιάς των υποδημάτων και της κόκκινης σόλας» Christian Louboutin. To πέντε μέτρων έλατο που ετοίμασε, διαθέτει μπάλες στους κλασικούς τόνους κόκκινου και του χρυσού, χαριτωμένα μπισκοτάκια σε σχήμα παπουτσιών και άφθονο χιόνι, ενώ στην κορυφή του λάμπει ένα πελώριο, εκκεντρικό στέμμα. Πλάι του ένα κόκκινο βαγόνι τρένου της αμαξοστοιχίας Loubi Express με εσωτερικό πριβέ ρεστοράν! Το Clardige΄s γιορτάζει μάλιστα έτσι την επέτειο δεκαετίας, από τη στιγμή που εμπιστεύεται το γιορτινό διάκοσμο της art deco εισόδου του στους διασημότερους σχεδιαστές μόδας της υφηλίου. Στα «αποκαλυπτήρια» παρευρέθηκαν πριν λίγες μέρες διασημότητες όπως οι Κόρτνει Λαβ, Μπιάνκα Τζάγκερ, Εριν ο Κόνορ, Σαμπίν Γκετί, Κίτι Σπένσερ κ.α.

Mια μοντέρνα Σταχτοπούτα σαν φουτουριστική φαντασίωση είναι το κεντρικό θέμα του πολυκαταστήματος Selfridges το οποίο αντιλαμβάνεσαι κατευθείαν από το φόρεμα του Christian Syriano με τα τούλινα βολάν. Όμως η Oxford Street κάνει αναφορά και σε άλλα αγαπημένα παραμύθια όπως τη Ραπουνζέλ, την πριγκίπισσα και το μπιζέλι ή το Τζακ και η φασολιά. H διακόσμηση με κυρίαρχα χρώματα το λευκό, το γαλάζιο και το ασημί, υλοποιήθηκε με επιτελείο 100 ατόμων που δούλεψαν σκληρά για δέκα μέρες. Mάλιστα το Selfridges ήταν το μόνο κατάστημα παγκοσμίως που στόλισε τόσο νωρίς, δηλαδή 69 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Το Harvey Nichols προτίμησε φέτος αρκτικό ύφος και σκανδιναβικά «ριγωτά» πάνελ δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του πάρτι στα ενδότερα. Το Harrods τιτλοφόρησε τις βιτρίνες του «Το βασίλειο των Χριστουγένων» συνδυάζοντας εξωτικά ζώα, πανάκριβες τουαλέτες, κουτιά δώρων και αρώματα, ενώ η Moncler έστησε εκεί μέσα τη δική της πίστα σκι. O πιο αριστοκρατικός «ναός» της κατανάλωσης καλεί το κοινό σε ένα παγωμένο σαφάρι, όπως αναφέρει επισήμως.

 

Στο περίφημο μουσείο Victoria& Albert το δέντρο φαντάζει σαν εικαστική εγκατάσταση με τη σφραγίδα μιας σπουδάστριας σχεδίου μετά από διαγωνισμό.  

Το πασίγνωστο κέντρο Scetch στόλισε το δέντρο του με έμπνευση από τη Ρωσία και την Απω Ανατολή. Είναι μια σύνθεση με δεντράκια μπονσάι, πολύχρωμα στολίδια, φιγούρες και ζώα με ετικέτα Ricky Paul Flowers,

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View