Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

O διευθυντής της δραματικής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Π. Μουστάκης παίζει με την Μπέττυ Αρβανίτη

O διευθυντής της δραματικής του ΔΗΠΕΘΕ Π...

Στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας - Υποδύεται έναν πρώην ναζί στο έργο "Πριν την Αποχώρηση"

Για δεύτερη φορά στη μακρά διαδρομή τους, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας και η εκλεκτή πρωταγωνίστρια Μπέττυ Αρβανίτη, παρουσιάζουν το έργο του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα Thomas  Bernhard  «Πριν την αποχώρηση – Vor dem Ruhestand». Ο Bernhard με το συνολικό του έργο σφράγισε τη γερμανόφωνη λογοτεχνία το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Το πρώτο ανέβασμα στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας στην Αθήνα είχε σκηνοθετήσει ο Στάθης Λιβαθινός και την παράσταση εκείνη είχαν δει πάνω από 15.000 θεατές.

Στην καινούρια παράσταση σε μετάφραση Βασίλη Πουλαντζά και σκηνοθεσία αυτή τη φορά του Νίκου Μαστοράκη που παίζεται από τις 6 Noεμβρίου 2019 και θα συνεχιστεί έως τον Απρίλιο του 2020 η Μπέττυ Αρβανίτη κρατά το ρόλο της Βέρα, η Σμαράγδα Σμυρναίου ερμηνεύει το ρόλο της Κλάρα ενώ ο Περικλής Μουστάκης υποδύεται το ρόλο του Ρούντολφ Χέλλερ, ενός δικαστή, πρώην Ναζί που κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη.

Ο Περικλής Μουστάκης ως γνωστό έχει αναλάβει και τα ηνία της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ως ο νέος υπεύθυνος σπουδών και τον φετινό χειμώνα θα συνδυάζει τις δύο αυτές επαγγελματικές του υποχρεώσεις, την αξιόλογη παράσταση όπου συνεργάζεται με την Μπέττυ Αρβανίτη και τα μαθήματα του στη δραματική σχολή στην Πάτρα.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης συνεργάζεται για 7η φορά με το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, ένα θέατρο απ’ όπου ξεκίνησε να σκηνοθετεί το 1994 με το «Τρίπτυχο» του Χεράντιαν Ράιντερς και για 5η φορά με τη Μπέττυ Αρβανίτη.

Μετάφραση: Βασίλης Πουλαντζάς

Σκηνοθεσία : Nίκος Μαστοράκης

Σκηνικά και κοστούμια : Eλένη Μανωλοπούλου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Στο έργο «Πριν την αποχώρηση» ο Benrhard δίνει πολιτικές διαστάσεις σ΄ ένα ψυχολογικό οικογενειακό δράμα. Το έργο είναι μία πολιτική σάτιρα που αποκαλύπτει την «αρρώστια» του δυτικού πολιτισμού με γκροτέσκα διάθεση. Το «Πριν την αποχώρηση» που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 40 χρόνια, χαρακτηρίζεται ωςς μία κωμωδία της γερμανικής ψυχής...

Η εφημερίδα Die Zeit είχε γράψει το 1979:

Τί είναι λοιπόν το Πριν την αποχώρηση; To ντεμπούτο ενός εντελώς καινούργιου Τhomas Bernhard; Ενός ανελέητου πολιτικού κωμωδιογράφου; Το έργο είναι φάρσα με θέμα τους ναζί, τους φασίστες που τους ξεσκεπάζει κάνοντάς μας να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια; Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Το «Πριν την αποχώρηση» είναι το πιο δύσκολο. Το πιο σκοτεινό, το πιο άρτιο απ όλα τα έργα του Bernhard. Όποιος θα δει σ’ αυτό μόνο τη σκανδαλώδη πλευρά (τις πολιτικές αναφορές και τα αστεία) δεν θα έχει καταλάβει το έργο.

H υπόθεση του:

Ο δικαστής Χέλλερ, ένας πρώην ναζί που κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και να αναλάβει ανώτατο κρατικό αξίωμα στη Γερμανία μετά τον πόλεμο, ζει με τις δύο αδελφές του προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση του ζοφερού παρελθόντος….

Παραστάσεις:

Τετάρτη στις 20.00

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 20.00

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας (Σκηνή Μπέττυ Αρβανίτη)

Κεφαλληνίας 16Α Κυψέλη, 210.883872

www.theatroodoukefallinias.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight