Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το ντοκιμαντέρ "Μέχρι τη Θάλασσα" βγαίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Αλεξανδρούπολη

Το ντοκιμαντέρ "Μέχρι τη Θάλασσα&qu...

Μία ταινία με θέμα ασθενείς της κλινικής φυσικής αποκατάστασης του νοσοκομείου ΚΑΤ

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν, “Μέχρι τη Θάλασσα” που έχει πάρει καλές κριτικές και έχει κάνει αίσθηση με το θέμα του, κάνει την επίσημη έξοδό του στις αίθουσες, με προβολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, σε συνέχεια της φεστιβαλικής πορείας του στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τις δύο sold out προβολές που είχαν γίνει στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ασθενείς που νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους... ή έστω να επανακτήσουν την αυτονομία τους. Ακολουθώντας την αγωνιώδη πάλη τους, η ταινία ερευνά ένα από τα βασικά διλήμματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Ελπίδα ή Αποδοχή;

Χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις, και μέσω της εναλλαγής, συχνά ετερόκλητων συναισθημάτων, το «Μέχρι τη Θάλασσα» προσφέρει στον θεατή μια ασυνήθιστα διεισδυτική ματιά σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ανθρώπινης συνθήκης, φιλοδοξώντας παράλληλα να ενεργοποιήσει την ενσυναίσθησή του, σε ένα ντοκιμαντέρ, εξίσου συναρπαστικό με μία ταινία μυθοπλασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

3 Δεκεμβρίου στις 21:30 – Κινηματογράφος Ηλύσια (Αλεξανδρούπολη)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο κινηματογράφος Ηλύσια φιλοξενεί το «Μέχρι τη Θάλασσα» σε πανελλαδική πρεμιέρα, παρουσία του σκηνοθέτη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

4 Δεκεμβρίου στις 9.30 – Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» (Θεσσαλονίκη)

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία), το «Μέχρι τη Θάλασσα» θα προβληθεί στο πλαίσιο Ημερίδας που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την τοπική Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και των δημοσίων φορέων αναφορικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους.

14 και 15 Δεκεμβρίου στις 17:00 – Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Αθήνα)

Η προβολή της αθηναϊκής πρεμιέρας της ταινίας, καθώς και εκείνη που θα ακολουθήσει θα είναι καθολικά προσβάσιμες (σε άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής). Μετά τις προβολές θα  υπάρχει συζήτηση με τους συντελεστές και τους πρωταγωνιστές.

Έγραψαν για το «Μέχρι τη Θάλασσα»:

 «Διαπεραστικό, οικείο και εξαιρετικά ευαίσθητο» -Λήδα Γαλανού / Flix.gr

"Το ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν, δεν αναδεικνύει μονάχα μια παραγκωνισμένη πλευρά της ιατρικής, αλλά συμβάλλει στο να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε την έλλειψη σωματικής αρτιότητας." -Δήμητρα Αθανασοπούλου / Η Εφημερίδα των Συντακτών

"Εξαιρετικό με άκρως εύστοχο μοντάζ... καταφέρνει να δημιουργήσει μια συναρπαστική εκκρεμότητα. Νομίζεις πως παρακολουθείς ένα μυθοπλαστικό αγωνιστικό υπαρξιακό δράμα, μια ιστορία πόνου, συντριβής, αγώνα και ελπίδας." -Αλέξης Δερμεντζόγλου / Μακεδονία.

Διάρκεια: 112 λεπτά.

Ενδεχομένως αργότερα η ταινία να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture