Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρόμος από 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές

φωτογραφία reuters

φωτογραφία reuters

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών έπληξε την Αλβανία στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας], η δεύτερη μέσα σε περίπου ένα δίμηνο, κατατρομοκρατώντας χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, ορισμένοι με βρέφη στα χέρια.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.

Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι επιβεβαιωμένους νεκρούς και τουλάχιστον 325 τραυματίες.

Σύμφωνα με το exit.al, τα σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν εγκλωβισμένους, εντόπισαν τα πτώματα δυο κοριτσιών 10 και 18 ετών στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στο Δυρράχιο. Στην ίδια πόλη έχει εντοπιστεί ακόμη ένας νεκρός. Άλλα δυο θύματα έχουν εντοπιστεί σε πόλη 30 χιλιόμετρα βόρεια των Τιράνων, ενώ ένας 50χρονος άνδρας σκοτώθηκε όταν πάνω στον πανικό του τη στιγμή του σεισμού, έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στο Κουρμπίν.

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.

 

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική.

Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.

Αρκετοί είναι οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί μέχρι αυτή την ώρα, ενώ με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα δεν υπάρχει κανένας Έλληνας μεταξύ των νεκρών και των τραυματισμένων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις