Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανιηλίς»: «Αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Σοροπτιμιστικός  Όμιλος Πάτρας  «Δανιηλί...

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 22ου φόρουμ ανάπτυξης

Η σημαντική συμβολή της ανάπτυξης Συν – έξυπνων Δράσεων  Τέχνης και Δημιουργίας  στην τοπική οικονομία,  στην κοινωνία, στον πολιτισμό αναδείχτηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης του  Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας «Δανιηλίς», η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης – money show Πάτρας 2019.

Η Οικονομολόγος – Εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος του Σοροπτιμιστικού  Ελένη Γκέκα , η οποία συντόνισε την εκδήλωση παρουσίασε τους στόχους και τη δράση του Ομίλου. Όπως εξήγησε,  η λέξη  σοροπτιμισμός προέρχεται από τις δύο λατινικές λέξεις SOROR = Αδελφή / γυναίκα και OPTIMA = Η κάλλιστη. Σήμερα ερμηνεύεται: «Η Γυναίκα για το καλλίτερο. Είναι  μια Διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), η οποία  ιδρύθηκε το 1921 στο Oackland, Καλιφόρνια (ΗΠΑ).

Η Σοροπτιμιστική αποστολή  έγκειται στον  αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά, στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων & προώθηση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, καθώς και στην προσφορά υπηρεσιών και η δικτύωση σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς κοινότητες.

Η κ. Γκέκα παρουσίασε τις δράσεις του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πατρών στον τομέα, της υγείας, του πολιτισμού και αλλού και τόνισε πως είναι ανοικτός σε όλες τις γυναίκες.

Η Ιωάννα Αθανασοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Γυναικείου Συνεταιρισμού Καλαβρύτων μίλησε για το εγχείρημα δημιουργίας του, εμπνευστής του οποίου ήταν ο γιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Θεόδωρος Νασιώτης.

Στόχοι του Συνεταιρισμού είναι ,  όπως είπε, η Ανάπτυξη της  Τοπικής οικονομίας και κοινωνικής συνοχής,  η μείωση της εσωτερικής μετανάστευσης των νέων , η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα μέλη, η κοινωνική προσφορά σε ευάλωτες ομάδες όπως παιδιά, γέροντες και η στήριξη οικογενειών της περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων.

«Μένουμε, παράγουμε και δημιουργούμε στον τόπο. Πάμε δυνατά για μια ορεινή αναγέννηση» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη να ανακοπεί η ερήμωση των χωριών.

Στην ομιλία της η Άννα Μητροπούλου, Νομική Εκπρόσωπος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, με θέμα: Η συμβολή των αγροτικών συνεταιρισμών  στην ανάπτυξη των κοινοτήτων τους»,  την οποία λόγω έκτακτης απουσίας της  διάβασε η κ. Παναγώτα Παυλοπούλου , μέλος του Συνεταιρισμού , ανέδειξε  την προσφορά  των Συνεταιρισμών  στη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη, στη μείωση της φτώχειας και της  καταπολέμησης της ανισότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις