Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας κατά των πυρηνικών στον Άραξο

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας ...

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών στον Άραξο, που κατέθεσε στο Σώμα η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

Το ψήφισμα έφερε στο Σώμα η Δημοτική Αρχή και αναφέρει τα εξής:

«Λόγω της επαναφοράς στην δημοσιότητα από πολλά μέσα ενημέρωσης -Ελληνικών και ξένων- του σεναρίου μεταφοράς πυρηνικών όπλων από την Τουρκία και αποθήκευσης στον Άραξο, πρέπει όλοι μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και κυρίως η νεολαία να μην δεχτούμε την εγκατάστασή τους στην περιοχή μας.

Πρόσφατα η Ελλάδα αναβαθμίστηκε στα σχέδια του ΝΑΤΟ και πλέον χαρακτηρίζεται «κράτος πρώτης γραμμής». Αυτό σημαίνει ότι με ευθύνη της προηγούμενης, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, η Ελλάδα γίνεται ορμητήριο για τα πολεμικά σχέδια και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής μεσογείου, των Βαλκανίων και του Αιγαίου. Ταυτόχρονες είναι και οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Ρώσων, Ιρανών και Κινέζων, πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε χώρες που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις με πυρηνικά, σε περίπτωση που απειληθούν.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε σχεδιασμό που θέλει την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, ορμητήριο πολεμικών αποστολών σε βάρος άλλων λαών και ταυτόχρονα στόχο ξένων αντιποίνων.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την απραξία και ταυτόχρονα στηρίζουν την ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια. Για να σταματήσουμε τη σχεδιαζόμενη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο. Να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις