Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο Πάνθεον την Τετάρτη το ντοκιμαντέρ "Σάζι - Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης"

Στο Πάνθεον την Τετάρτη το ντοκιμαντέρ &...

Από την ABCinema, στις 21.45

Η ABCinema συνεχίζει τις προβολές του CineDoc Πάτρας με την ταινία “Σάζι, Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης - Saz, The Key of Trust” την Τετάρτη 20/11/2019 στις 21:45 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη.

Το CineDoc φέρνει στο Πατρινό σινεφίλ κοινό το μουσικό ντοκιμαντέρ του Stephan Talneau, «Σάζι - Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης», μια ταινία που ταξιδεύει στις παραμεθόριες περιοχές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας για να ανακαλύψει τη δύναμη της μουσικής.

«Ο μοναδικός τρόπος για να είναι αληθινή η μουσική, είναι όταν έρχεται από την ίδια την καρδιά». Την εξερεύνηση αυτή ξεκινάει η μουσικός και τραγουδίστρια Petra Nachtmanova σε ένα ταξίδι δρόμου με μοναδικό συνοδοιπόρο της, το σάζι της, αυτό το μυστηριώδες και μυθικό όργανο που ανοίγει πόρτες και καρδιές.

  Από το Βερολίνο ως το Ιράν, η ταλαντούχα μουσικός και τραγουδίστρια αναζητά τι είναι αυτό που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση. Στη διαδρομή συναντά κατασκευαστές μουσικών οργάνων, δασκάλους μουσικής και οργανοπαίχτες κάνοντας τους πάντα την ίδια ερώτηση: «Θα μου μάθετε ένα τραγούδι που μπορώ να πάρω μαζί μου;».

 Μέσα από το σάζι, αποδεικνύει ότι παρά τη διαφορετικότητά τους, οι λαοί επικοινωνούν και συνδέονται ανά τους αιώνες… μέσα από τις νότες!

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:  https://vimeo.com/368006298

Σκηνοθεσία:  Stephan Talneau.

Διάρκεια: 97 λεπτά. Πρόκειται για Γαλλογερμανική παραγωγή του 2018.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (ταμείο).

Οι προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc - Greece που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο θα διαρκέσουν έως και τον Μάιo του 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture