Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα η απόφαση για τη Siemens - Τρία χρόνια μετά την έναρξη της δίκης στην Αθήνα

Σήμερα η απόφαση για τη Siemens - Τρία χ...

Η πολύκροτη υπόθεση φθάνει στο τέλος της

ντεκα χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens και με την απουσία από το εδώλιο των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης, όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρηστος Καραβέλας και εσχάτως ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει σήμερα την ετυμηγορία του σχετικά με την ενοχή ή μη των 54 κατηγορουμένων.

Η υπόθεση κατάφερε να φτάσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας τον Φεβρουάριο 2017, με το κατηγορητήριο να αναφέρεται σε «μποναμάδες» που φέρονται να δόθηκαν σε κρατικούς αξιωματούχους προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση 8002/97 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού αλλά και του ΟΤΕ φέρονται να ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, αφού εμφανίζονται να εμπλέκονται σε πολυδαίδαλες διαδρομές χρήματος προκειμένου να επιλεγεί η SIEMENS ως ανάδοχος του έργου αλλά και για κάθε επέκταση της σύμβασης για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία υπεγράφη από τον τότε υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις