Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα σχολείο 62 ετών στο Αίγιο, με 162 μαθητές αφημένο στην τύχη του κι επικίνδυνο

Ένα σχολείο 62 ετών στο Αίγιο, με 162 μα...

Τι λένε οι εκπαιδευτικοί

Τραγική είναι σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η κατάσταση στο 5ο δημοτικό σχολείο Αιγίου, ένα κτίριο 62 ετών στο οποίο δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αποκατάστασης των σημαντικών φθορών που φέρει .

Το σχολείο που φιλοξενεί 162 μαθητές στον συνοικισμό Νικολάου Πλαστήρα, χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση των εσωτερικών κουφωμάτων και πορτών, να βελτιωθούν οι τουαλέτες, που είναι σε άθλια κατάσταση, αλλά και να γίνουν εργασίες επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης στα επιχρίσματα στις πόρτες αιθουσών που είναι ετοιμόρροπα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού μαθητών, κυρίως σε περίπτωση σεισμού.

Όπως αναφέρουν μαλιστα, οι εσωτερικές πόρτες ανοίγουν προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει και κίνδυνος εγκλωβισμού παιδιών και δασκάλων.

Παλιές είναι και οι σωληνώσεις, υδραυλικές εγκαταστάσεις και αποχέτευση (όμβρια ύδατα - ποτάμι στο πίσω μέρος του αύλειου χώρου) με έντονη δυσοσμία, το ίδιο και η μόνωση προστασίας από υγρασία, που έχει διαπεράσει τοίχους και έχει εμφανίσει μούχλα. Αλλωστε το κτίριο έχει να συντηρηθεί από το 1995.

*στοιχεία εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις