Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Άλλαξαν οι ημερομηνίες παραστάσεων για τη "Φασκιά" στο Μηχανουργείο

Άλλαξαν οι ημερομηνίες παραστάσεων για τ...

Δείτε τις παραστάσεις

Η Φασκιά" συνεχίζεται με επιτυχία στο θέατρο ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ, Ευμήλου 2-4, στην Πάτρα. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων άλλαξαν και μετατέθηκαν από 21-24 Νοεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ. και μετά τις 24 Νοεμβρίου κάθε Τετάρτη στις 9:00 και Παρασκευή στις 9:30.

Η Φασκιά

Γεννήθηκα κόρη. Έξι φορέματα παλιά κρατάω στο ένα χέρι. Το άλλο ελεύθερο βαστά το χρώμα χωρίς όνομα. Μεγάλωσα πολύ για να ζω μόνο με μνήμες. Είναι καιρός να φορέσω ρούχο χωρίς ραφές, χωρίς τσέπες, χωρίς κουμπιά. Ούτε να στενεύει, ούτε να κρύβει.

«Η φασκιά» είναι μια παράσταση που αποδίδει θεατρικά την ομώνυμη ποιητική σύνθεση της Μαρίας Κοσσυφίδου, η οποία κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Ο ποιητικός λόγος της Κοσσυφίδου χαρτογραφεί την πορεία της Γυναίκας στη ζωή, μέσα από όνειρα και συμβάσεις, φόβους, ενοχές και σιωπές. Αποτυπώνει συγκινητικά την αναμέτρηση με το φύλο της και την κατάκτηση τελικά, με πόνο αλήθειας, της ευθύνης της ελευθερίας της να είναι, να γίνεται, να κερδίζει, να χάνει, να γκρεμίζεται, να πετάει, να ζει… 

Ο Γεράσιμος Ντάβαρης προσεγγίζει σκηνοθετικά ένα μη θεατρικό έργο και κατορθώνει να αναδείξει τις αρχετυπικές μορφές του κειμένου, συνδυάζοντας το ασυμβίβαστο της φύσης της Γυναίκας με το συχνά ασύμβατο των ρόλων της στην κοινωνία, διαχρονικά.

Αυτήν την ξεχωριστή διαλεκτική σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ ποίησης και σκηνοθεσίας, συμπληρώνει αρμονικά ο Γιώργος Βαρσαμάκης, με τη δική του ανάγνωση και εμβάθυνση στο κείμενο, παίζοντας στο πιάνο πρωτότυπη μουσική, γραμμένη ειδικά για την παράσταση.

Η Διονυσία Καραμπουρνιώτη και η Δήμητρα Κωνσταντίνου ερμηνεύουν δυναμικά τις ιδιαιτερότητες του φύλου τους, στις πιθανές εκδοχές των κοινωνικών απαιτήσεων και προκαταλήψεων, μέσα από τους ρόλους της κόρης και του κοριτσιού αντίστοιχα.

Κείμενο – Φωτογραφία: Μαρία Κοσσυφίδου

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ντάβαρης

Ερμηνεία: Διονυσία Καραμπουρνιώτη, Δήμητρα Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture