Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό παρακολούθηση το Παράρτημα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Υπό παρακολούθηση το Παράρτημα για την ε...

Ενόψει των εκδηλώσεων της Κυριακής

Τρείς ημέρες πριν από την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το βλέμμα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι επικεντρωμένο στην κινητικότητα που αναπτύσσεται ήδη στο πρώην παράρτημα και σε άλλους χώρους του κέντρου της Πάτρας. 

Οι συγκεντρώσεις ομάδων στο χωρο του πρωην παραρτήματος της οδού Κορίνθου, συναντήσεις επετειακού χαρακτήρα, έκτακτες διαδηλώσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Μετα τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα και στην Πάτρα την Τρίτη το βράδυ, το κλίμα είναι τεταμμένο.

Αστυνομικοί τις τελευταίες ημέρες επιτηρούν πιθανούς στόχους και παρατηρούν την κίνηση σε στέκια που συχνάζουν κατά την εκτίμησή τους ύποπτα άτομα. 

Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην Πάτρα προβλέπεται από το σχέδιο των μέτρων που έχει σχεδιαστεί στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. Αναμένονται πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ από άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Πάτρα είναι ψηλά στην αντζέντα του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Αστυνομίας προκειμένου να ανασχεθουν ενδεχόμενα επεισόδια κατά την απογευματινή πορεία της Κυριακής.

Τα μέτρα φύλαξης εντείνονται από σήμερα και ιδίως την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο.

Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας θα είναι και φέτος η περιοχή των Εξαρχείων, όπου συνηθίζουν να δρουν οι κουκουλοφόροι μετά το τέλος της μεγάλης πορείας και να πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει ειδικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση όσων ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια όπου κρύβουν «πολεμοφόδια», ενώ πετούν από εκεί διάφορα αντικείμενα με στόχο αστυνομικούς. Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα η αστυνομία και να αντιδράσει ανάλογα. Σημειώνεται, ότι στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά.

Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, κουκούλες και διάφορα άλλα είδη. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι οι χώροι αυτοί αποτελούσαν το ορμητήριο για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων. Η διαφορά φέτος, με την κατάργηση του ασύλου, είναι ότι η αστυνομία θα μπορεί να επιχειρήσει και μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Επίσης, για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ». Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

Σημειώνεται, ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει δώσει εντολές στου αστυνομικούς που θα πραγματοποιούν περιπολίες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, γιατί υπάρχει φόβος για επιθέσεις εναντίον τους.

«Η αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να διεξαχθούν ομαλά οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Είναι σε ετοιμότητα και θα διαφυλάξει, μεταξύ άλλων, τα δημόσια κτίρια και ειδικά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα», τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις