Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

450 μαθητές σε ρόλο «διπλωμάτη» στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών του Αρσάκειου-ΦΩΤΟ

450 μαθητές σε ρόλο «διπλωμάτη» στο  5ο ...

Το Συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου

Ξεκίνησε την Οαρακσευή με την επίσημη τελετή έναρξης στο Royal της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα, το 5ο Διεθνές Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, ένα τριήμερο Συνέδριο Προσομοίωσης των Συνεδριάσεων τού ΟΗΕ - MODEL UNITED NATIONS (MUN), το ATSMUN που διοργανώνουν τα Αρσάκεια σχολεία.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στην Πάτρα, το  τριήμερο 7-10 Νοεμβρίου 2019, στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων, στο Πλατάνι.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν 450 μαθητές και μαθήτριες, σε ρόλο διπλωματών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη συνοδεία 35 καθηγητών τους (MUN advisors)! 

Το Συνέδριο λειτουργεί ως προσομοίωση των εργασιών τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα προσομοιώνονται οι εργασίες των Επιτροπών τής Γενικής Συνέλευσης, τού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τού Συμβουλίου Ασφαλείας τού Ο.Η.Ε. Εκπαιδευτικός σκοπός τού Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα που αφορούν σε θέματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού, αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Κατά τους κανόνες τού MUN, οι μαθητές συζητούν εκπροσωπώντας μια χώρα που δεν είναι η δική τους, όπως ακριβώς θα έκανε ένας πραγματικός διπλωματικός αντιπρόσωπος στο πλαίσιο μιας Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τα θέματα συζητούνται στις διάφορες επιτροπές τού ΟΗΕ. Οι μαθητές διαλέγονται, αντιπαρατίθενται και συμβιβάζονται, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στα διάφορα προβλήματα.

Η επίσημη γλώσσα τού Συνεδρίου είναι η Αγγλική. Έτσι οι μαθητές βελτιώνουν τις ρητορικές τους ικανότητες, τελειοποιούν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα, μαθαίνουν να σέβονται τον συνομιλητή και αποδέχονται τον διάλογο ως μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών.

"Η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων με μαθητές από άλλες περιοχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό κάνει τους νέους να αισθανθούν πολίτες τού κόσμου και να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι οι νέοι ανεξαρτήτου καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας, μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον! Άλλωστε, όπως είπε ο Γκαίτε: «Η τύχη των εθνών, σε οποιαδήποτε εποχή, εξαρτάται από τις ιδέες των νέων τους»", αναφέρουν οι διοργανωτές.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα atsmun.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις