Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 I Can't Breathe ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο "Γυμνός Οφθαλμός" προβάλλει απόψε το "κύκνειο άσμα" του Σταύρου Τσιώλη

Ο "Γυμνός Οφθαλμός" προβάλλει απόψε το "κύκνειο άσμα" του Σταύρου Τσιώλη

Την ταινία "Γυναίκες που Περάσατε Από Δω" του 2017 όπου παίζει & η Πατρινή Έλλη Τρίγγου

Ο “γυμνός οφθαλμός” του Νίκου Καββαδία, θα προβάλλει, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Γούναρη και Κανακάρη, απόψε Τετάρτη 30/10/2019 στις 21:45 το βράδυ, την ταινία "Γυναίκες Που Περάσατε Από Δω" του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού Σταύρου Τσιώλη με καταγωγή από την Τρίπολη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια στις 23 Ιουλίου 2019.

ΥΠΟΘΕΣΗ

(Τι είναι το "Γυναίκες που Περάσατε από Δω"; Ο Σταύρος Τσιώλης εξηγεί:)

"'Ακου: Δύο άνεργοι άνδρες προσλαμβάνονται να φυλάξουν τσίλιες σ' ένα παλιό σπίτι όπου, παράνομα, χτίζεται ένα δωμάτιο.

Το σπίτι βρίσκεται σε δρόμο συνοικίας, από τον οποίο περνούν πολλοί άνθρωποι, πιθανότατα και πολεοδόμοι, που υποκρίνονται τους αθώους διαβάτες για να πετύχουν την επ’ αυτοφώρω σύλληψη παρανομούντων.

Πολεοδόμοι δεν θα περάσουν από εδώ!

Ο δρόμος όμως, είναι πέρασμα, και γυναίκες και άνδρες, που θα τον διαβούν κουβαλάνε όνειρα, και πληγές, και ελπίδες, και άσβεστη την ανάγκη της θαλπωρής, που υπόσχεται ο έρωτας.

Και οι δύο άνεργοι άνδρες, απροετοίμαστοι, θα δεχθούν με φόβο και έκπληξη και θαυμασμό το μεγάλο θαύμα και το μεγάλο αίνιγμα μιας πραγματικής ζωής. Αυτό είναι ουσιαστικά το έργο".

Παραγωγή: Ράνια Ψημένου, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Κεφάλας.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης

Φωτογραφία: Ολυμπία Μυτιληναίου

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης

Πρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντία Τάκαλου, η Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου και οι Ρόζα Προδρόμου, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Μελισσάρης, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης, Σταμάτης Τζελέπης, Νίκος Σεβαστόπουλος, Τάκης Χρυσικάκος, Αινείας Τσαμάτης.

Διάρκεια: 79 λεπτά.

Η ταινία είχε βγει στις Αθηναικές αίθουσες σε διανομή: Tulip Entertainment.

Στην Πάτρα το τελευταίο αυτό φιλμ του Τσιώλη, ενός πολύ ταλαντούχου και χαμηλών τόνων κινηματογραφικού δημιουργού, ο οποίος είχε ξεκινήσει από τη Φίνος Φιλμ, θα παιχθεί όπως προείπαμε, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στις 21.45 το βράδυ.

Διοργανωτής: "γυμνός οφθαλμός"

Υποστηρίζουν: Canto / Μασασούρας / ΜεζεδοΤεχνείον / το Χασομέρι

Εισιτήριο: 5 ευρώ γενική είσοδος.

Δύο άντρες αναλαμβάνουν να φυλάξουν τσίλιες έξω από ένα αθηναϊκό σπίτι στο οποίο προστίθεται παράνομα ένα δωμάτιο. Περιμένοντας, θα περάσουν από μπροστά τους διάφοροι άνθρωποι, ο καθένας με τη δική του ιστορία.

Στην κριτική του στο Αθηνόραμα, ο Χρήστος Μήτσης είχε γράψει: Λεπτό χιούμορ, κινηματογραφική απλότητα και ανθρώπινη ευγένεια συναντιούνται στην πιο στατική και σεναριακά χαλαρή ταινία ενός ξεχωριστού δημιουργού, λάτρη της γνήσιας λαϊκότητας.

Το φιλμ «Γυναίκες που Περάσατε Από Δω» είναι παραγωγής 2017.

Culture