Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Διάλεξη για την "Κινητή και Διάχυτη Υγεία: Τεχνολογίες και Εφαρμογές" στην Πάτρα

Διάλεξη για την "Κινητή και Διάχυτη...

Από τον Καθηγητή του ΕΑΠ, Δρ. Θεόδωρο Παναγιωτακόπουλο

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στη 1 το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί  στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, η διάλεξη του Καθηγητή του ΕΑΠ Δρ. Θεόδωρου Παναγιωτακόπουλου με τίτλο ‘’Κινητή και Διάχυτη Υγεία:  Τεχνολογίες και Εφαρμογές’’, στο πλαίσιο του Forum Υγείας του ΠΓΝΠ.

Σύντομη Περιγραφή του Θέματος της Διάλεξης

Τα επόμενα χρόνια, οι περισσότερες δυτικές χώρες θα αντιμετωπίσουν το ίδιο σύνολο προκλήσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης: δυσθεώρητα κόστη φροντίδας ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού ηλικιωμένων, ταχεία αύξηση των σχετιζόμενων με τον τρόπο ζωής και των χρόνιων ασθενειών, ζήτηση για νέες ιατρικές θεραπείες και τεχνολογίες και έλλειψη του αριθμού των διαθέσιμων ιατρών, νοσηλευτών και άλλων φροντιστών.

Οι στατιστικές και οι αριθμοί που υποστηρίζουν τα παραπάνω είναι συντριπτικοί. Αναφέροντας κάποια ενδεικτικά στοιχεία, 6 στους 10 ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν μία χρόνια πάθηση, ενώ το κόστος για την υγειονομική τους περίθαλψη αντιστοιχεί στο 90% των συνολικών δαπανών. Οι προκλήσεις αυτές θα επηρεάσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβάνοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, τους εργοδότες, τις κυβερνήσεις, τα ασφαλιστικά συστήματα, τους ιδιώτες επιχειρηματίες, τους ιατρούς, τους φροντιστές και τους διαχειριστές δομών και υπηρεσιών.

Το τρέχον δυτικό μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης είναι εξαιρετικά κεντρικοποιημένο και ιατροκεντρικό. Για να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες προκλήσεις, πρέπει να μετασχηματιστεί βάσει μίας κατανεμημένης, υψηλής απόκρισης προσέγγισης, όπου τοπικά διαθέσιμα και κατανεμημένα συστήματα μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των ασθενών να διαχειρίζονται τη δική τους υγεία, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες διαχείρισης ευεξίας, προληπτικής φροντίδας και προστατευτικών παρεμβάσεων. Ο στόχος του κινητού και διάχυτου υπολογισμού στο χώρο της υγείας είναι να επιτρέψει αυτό το κατανεμημένο και διάχυτο μοντέλο διαχείρισης υγείας και ευεξίας, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών.

*Την πρόσκληση για τη διάλεξη γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ, Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being