Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εφαρμογή θα εντοπίζει τα ΑμεΑ σε κατάσταση κινδύνου, στην Πάτρα

Εφαρμογή  θα εντοπίζει τα ΑμεΑ σε κατάστ...

Παρουσιάστηκε από τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο Πατρών

 Μια εφαρμογή η οποία θα σώσει ζωές σε κατάσταση κινδύνου έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο Πατρών η οποία παρουσιάστηκε σήμερα. Ο λόγος για το "Safe AmeA" που έχει ως στόχο την ανάδειξη της ακριβούς τοποθεσίας των ΑΜΕΑ συνδημοτών, από Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας όπως Πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ και άλλων αρμοδίων, σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών από φυσικά ή μη φαινόμενα. Αναλυτικά:

Ο Δήμος Πατρέων παρουσίασε σήμερα, στην αίθουσα της «Αγοράς Αργύρη», την εφαρμογή «Sense City» και τα αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα λειτουργία της, καθώς και την εφαρμογή «Safe AmeA» που έχει ως στόχο την ανάδειξη της ακριβούς τοποθεσίας των ΑΜΕΑ συνδημοτών, από Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας όπως Πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ και άλλων αρμοδίων, σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών από φυσικά ή μη φαινόμενα.

Οι δύο εφαρμογές υλοποιήθηκαν από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της ομάδας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σπύρου Δενάζη, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων η δεύτερη, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων η οποία συνεχίζει:

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η Επιστήμη και η Τεχνολογία είναι τώρα στο απόγειό τους και συνεχίζουν να εξελίσσονται, επομένως πρέπει να τις εφαρμόσουμε προς όφελος των δημοτών μας και της πόλης μας.

Τίθεται όμως ταυτόχρονα και το πολιτικό ζήτημα. Περιγραφή προβλημάτων μπορούμε να κάνουμε, επίλυση αυτών μπορούμε; Αυτό εξαρτάται από το πόσους εργαζόμενους έχουμε για να ανταποκριθούμε στα δεδομένα των εφαρμογών και το πόση χρηματοδότηση έχουμε στην διάθεσή μας ως Δήμος.

Διότι όσον αφορά στην χρηματοδότηση αν ο Δήμος το 2010 ελάμβανε από το κράτος π.χ. 1000 ευρώ σήμερα λαμβάνει μόλις 380 ευρώ! Και όσον αφορά δε στους εργαζόμενους, έχουν περάσει δεκαετίες χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ συνεχώς το υπάρχον προσωπικό αποδυναμώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι ενώ απαντάμε στο πρώτο σκέλος της δυνατότητας γνωστοποίησης και περιγραφής των προβλημάτων πρέπει να διεκδικήσουμε και την άρση των εμποδίων ώστε να φθάσουμε πιο εύκολα στην επίλυσή τους.

Αν δεν απαντήσουμε στις αιτίες και δεν απαλλαγούμε από τα εμπόδια η επιστήμη και η τεχνολογία δεν μας φθάνουν για να έχουμε την πόλη που θέλουμε για τους δημότες μας

Και είναι στα χέρια των πολιτών η απάντηση για το πώς θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Πρέπει βέβαια να πούμε ότι έχουμε κάνει προόδους στο Δήμο μας. Οι εργαζόμενοί μας προσφέρουν πολλά και τους ευχαριστούμε για ό,τι κάνουν. Δεν είναι εύκολο αυτό σε ένα περιβάλλον δύσκολο.

Είμαστε σε θέση να κάνουμε βήματα μπροστά. Μέσα από την συνεργασία βγαίνουν αποτελέσματα».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης,  μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την πρόταση για την εφαρμογή Safe AmeA. Είμαστε σε θέση να την εφαρμόσουμε όταν χρειαστεί, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (Σεισμός, Πλημμύρα, Πυρκαγιά, κ.α.). Πιστεύουμε ότι είναι μια σημαντική προσφορά. Φυσικά διεκδικούμε αυτά που επισήμανε ο Δήμαρχος, αφού υπάρχει έντονη υποστελέχωση των υπηρεσιών που πρέπει να αντιμετωπισθεί και να επιλυθεί.

Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του ΚΟΔΗΠ για την προσφορά τους».

Αναφερόμενος στις δύο εφαρμογές  στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας είπε ότι οι δύο εφαρμογές Sense City και Safe AmeA έχουν σχέση με την πόλη και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο κι ευχαρίστησε όλους όσους παραβρίσκονταν σε αυτή κάνοντας αναφορά στους εργαζόμενους του Δήμου για την προσφορά τους, αναφέρθηκε στον Γεράσιμο Φεσιάν για την προσφορά του και τις ιδέα του όσον αφορά την εφαρμογή για τα ΑμεΑ καθώς και σε όλους τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των Συλλόγων ΑμεΑ αλλά και των άλλων φορέων (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Νοσηλευτές)  που ήταν παρόντες.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πάτρας κ. Δενάζης παρουσιάζοντας τις δύο εφαρμογές είπε ότι «Είναι το πρώτο βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης μας. Είναι το πρώτο βήμα συνεργασίας Δήμου – Πανεπιστημίου που ωφελεί τους πολίτες και την πόλη» αναφέρθηκε στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για το Sense City και τα οποία, όπως σημείωσε, δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση του Δήμου στις αναφορές και στα αιτήματα των δημοτών κι αυτό δείχνει, όπως ανέφερε ο κ. καθηγητής, πώς και η Δημοτική Αρχή ενδιαφέρεται άμεσα και οι εργαζόμενοι του Δήμου στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη για το έργο της Δημοτικής Αρχής και εξέφρασε την θέληση να εφαρμοστούν και οι δύο εφαρμογές στον Δήμο του, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.

Στην παρουσίαση επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Αθανασόπουλος, Βίβιαν Σαμούρη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΠΙΡΑΛ», Πέτρος Ψωμάς, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης ΑμεΑ, ο Σύλλογος Παραπληγικών, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας,  ο Σύλλογος «Μαχητής», το Σωματείο φροντιστών – συγγενών ατόμων με Αλτσχάϊμερ και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και του ΚΟΔΗΠ.

 

  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις