Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Χοακίν Φοίνιξ αποστεώθηκε για το Joker! Έχασε 23 κιλά για το ρόλο

Ο Χοακίν Φοίνιξ αποστεώθηκε για το Joker...

Το πριν και το μετά του ηθοποιού είναι εντυπωσιακό

Ο Χόακιν Φίνιξ ως Joker έχει βάλει πλώρη για τα Οσκαρ 2020 παίζοντας, όπως όλα δείχνουν, χωρίς αντίπαλο. Ερμηνεία μοναδική από έναν ηθοποιό που είχε ακόμη και πριν τον Joker αποδείξει ότι ωθεί πάντα το σώμα του στα όριά του, χάριν των ρόλων του.

Για τον Joker, ανάμεσα στα πολλά που έκανε ο Χόακιν Φίνιξ, αναγκάστηκε να χάσει και βάρος. Και η διαφορά ήταν μεγάλη. Το ταξίδι, όπως ο ίδιος ο Χόακιν Φίνιξ παραδέχθηκε στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ, δεν ήταν εύκολο. Ο Φίνιξ για να γίνει Joker έχασε 23 κιλά. «Κάποιες ώρες ήταν δύσκολο, αλλά υπήρχαν στιγμές που έπαιρνα κουράγιο. Νομίζω ότι το να έχεις αυτό το επίπεδο ελέγχου στο σώμα σου είναι κάτι σημαντικό, δεν ξέρω. Στην αρχή ήταν εξαντλητικό (…) αλλά μόλις φθάσεις στο στόχο αισθάνεσαι ξαφνικά γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό».

Ο Χόακιν Φίνιξ αποκάλυψε ότι η προσπάθεια να χάσει κιλά του άσκησε πίεση και στην κοινωνική του ζωή, καθώς έπρεπε να μην βγαίνει για να μην παρασύρεται και τρώει. «Ηταν δύσκολο, ούτε τηλεόραση δεν μπορούσα να δω καθώς όταν έβλεπα διαφημίσεις τροφίμων τρελαινόμουν. Στριφογύριζε στο κεφάλι μου με διάφορους τρόπους, στα όνειρά μου, ήταν ό,τι χειρότερο. Δεν κοινωνικοποιήσαι καθόλου και αυτό γιατί όλη η κοινωνική δραστηριότητα στριφογυρίζει γύρω από το φαγητό και το ποτό. Ετσι, χωρίς αυτά αναρωτιέσαι ''τι στο διάολο κάνω; Δεν θέλω να σας μιλήσω'', είναι ό,τι χειρότερο».

Σύμφωνα με τον Χόακιν Φίνιξ η δίαιτα ήταν απαραίτητη για να καταφέρει να ενσαρκώσει τον Joker όπως ο ίδιος και ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς είχαν σκεφτεί. «Για εμένα το πιο ενδιαφέρον, και αυτό που περίμενα και είχα προβλέψει, ήταν ότι η απώλεια βάρους θα μου προκαλέσει αυτά τα αισθήματα δυσαρέσκειας, πείνας, ευπάθειας και αδυναμίας. Αλλά αυτό που δεν είχα προβλέψει ήταν το αίσθημα ρευστότητας που ένιωθα σωματικά. Ενιωθα ότι θα μπορούσα να κινηθώ με τρόπους που δεν μπορούσα στο παρελθόν. Νομίζω ότι αυτή η ευκολία στην κίνηση έγινε και σημαντικό μέρος του χαρακτήρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χόακιν Φίνιξ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight