Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Άγχος επίδοσης στο σχολείο και χαμηλή αυτοεκτίμηση; Oμάδες συμβουλευτικής για γονείς και παιδιά!

Άγχος επίδοσης στο σχολείο και χαμηλή αυ...

Έχετε περισσότερες επιλογές από όσες φαντάζεστε…

Άγχος στη σχολική και ενδοοικογενειακή ζωή  

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται γιατί τα παιδιά τους δεν έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο, ενώ τους προσφέρουν τα πάντα: καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, πρόσθετη διδακτική στήριξη, εκμάθηση ξένων γλωσσών, παιχνίδι και ξεκούραση με το κλείσιμο των σχολείων.

Αποτελεί συχνή πεποίθηση ότι οι επιτυχίες μας σε μία ή περισσότερες δραστηριότητες είναι που «χτίζουν» την αυτοπεποίθησή μας. Αυτό, όμως, που ισχύει είναι το αντίστροφο: Η αληθινή αυτοεκτίμηση δεν πηγάζει από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά από την εσωτερική αίσθηση αποδοχής και αγάπης για τον εαυτό μας, όπως ακριβώς είναι.

Για αυτό και εμείς στην ΠΡΟΟΔΟ, ξεκινάμε τις ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης για γονείς και παιδιά, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στα γραφεία μας στην Πάτρα, με στόχο να αντιμετωπίσουμε το άγχος στη ρίζα του: τη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση όχι μόνο δεν μπορούν να πετύχουν μαθησιακούς και κοινωνικούς στόχους στη σχολική τους ζωή, αλλά αδυνατούν να τους θέσουν, εξαρχής. Την ίδια στιγμή, νιώθουν ότι θα ήθελαν με κάθε τρόπο να πετύχουν όλα αυτά που προσδοκούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να μη χάσουν τη θετική διεπαφή που έχουν μαζί τους. Γι αυτό και όταν τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχήν, γίνονται διπλά δυστυχισμένα.

Αντίθετα, παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση πετυχαίνουν τους στόχους τους πιο εύκολα και διατηρούν τη χαρούμενη ενέργειά τους, ακόμα και όταν δεν τους «πιάσουν» όλους. Η δύναμή τους πηγάζει από μέσα τους και αυτό αρκεί για να θέσουν τους επόμενους!

Γονείς αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών

Οι εποχές που αναμενόταν από τους γονείς να τα γνωρίζουν όλα, χάρη σε ένα έμφυτο ένστικτο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στον αιώνα της πληροφορίας και της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης, τα μοτίβα συμπεριφοράς τα δικά μας αλλά και των παιδιών έχουν αλλάξει ριζικά. Σχεδόν καμία «συνταγή» από το παρελθόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στο σύγχρονο οικογενειακό περιβάλλον.

Πλέον, είναι κατανοητό ότι γονείς και παιδιά, μεγαλώνουν μαζί μέσα από τα λάθη τους, τις παρανοήσεις τους, τις αμοιβαίες υποχωρήσεις τους και τις γενναίες συμφιλιώσεις τους. Και αυτό, όχι μόνο θεωρείται  αποδεκτό, αλλά και υγιές.

Ως εκ τούτου, δε χρειάζεται πλέον να κουράζουν τον εαυτό τους με αναπάντητα ερωτήματα, ούτε να χρεώνονται όλες τις δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίσει το παιδί τους στη νηπιακή ή την (προ)εφηβική ηλικία.  Η αυτοεκτίμηση που οι ίδιοι μαθαίνουν να έχουν ως προσωπικότητες, είναι το ζωντανό παράδειγμα που θα φωτίσει τη ζωή των παιδιών τους, σε όλες τις μετέπειτα φάσεις της ζωής τους.

Και το να ξέρουμε πότε χρειαζόμαστε πρόσθετη υποστήριξη στο γονεϊκό μας ρόλο δεν είναι μόνο ένδειξη δύναμης, αλλά και ωριμότητας.

Τα ευτυχισμένα παιδιά του σήμερα, οι ευτυχισμένοι επαγγελματίες του αύριο

Στις ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης που διοργανώνουμε στην ΠΡΟΟΔΟ, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κτήμα τους με έμπρακτο και εμπειρικό τρόπο ότι ο πιστότερος συνοδοιπόρος μιας επιτυχημένης σχολικής χρονιάς είναι η αυτοεκτίμηση: Αυτή που ξέρει να μας οδηγεί σταθερά στην ευτυχία πάντοτε, ακόμα και αν δεν έχουμε υπό τον έλεγχό μας όλους τους παράγοντες που εγγυώνται την επιτυχία.

Η ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων που σχεδιάσαμε αγκαλιάζει πολλές πτυχές της ενδοοικογενειακής και σχολικής ζωής και στοχεύει στην ολόπλευρη ενδυνάμωσή σας, είτε είστε γονιός, είτε είστε έφηβος/η, παρέχοντάς σας εξειδικευμένες λύσεις και επιλογές δράσης, όποιο και αν είναι το ζήτημα που σας απασχολεί.

Έναρξη: Σάββατο, 26/10/2019

Τοποθεσία: Πάτρα, Καραϊσκάκη 213 (γωνία με Μιαούλη)

Περισσότερες πληροφορίες / κράτηση θέσεων: 2610 620 292 και 6934 444 640

Σας περιμένουμε να δώσουμε μαζί στη νέα σχολική χρονιά την… ώθηση που της χρειάζεται!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being