Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Βροχή οι καταγγελίες για συμπτώματα στέρησης σε εφήβους στην Ελλάδα μετά το τέλος του Fortnite

Βροχή οι καταγγελίες για συμπτώματα στέρ...

Πανικόβλητοι οι γονείς ψάχνουν να βρουν λύση

Ένας τεράστιος αστεροειδής κατέστρεψε τον χάρτη του Fortnite για να σημάνει το τέλος της σεζόν 10. Το «μαύρο» στο δημοφιλέστερο online videogame του κόσμου προκάλεσε πανικό καθώς εκατομμύρια παίκτες δεν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν. 

 Το Fortnite διέγραψε επίσης όλα τα tweets του και απλά προέβαλλε ένα live stream μια μαύρης τρύπας στο Twitter. Ο ειδικός του gaming για το Forbes, Paul Tassi, χαρακτήρισε το event ως «το τέλος μιας εποχής».

Με την αγωνία για το μέλλον του παιχνιδιού να βρίσκεται στα ύψη, χιλιάδες παιδιά και έφηβοι παρουσίασαν ανησυχητική συμπεριφορά, η οποία σε πολλές περιπτώσεις παρομοιάστηκε με τη συμπεριφορά ανθρώπων που έχουν συμπτώματα στέρησης από το αλκοόλ, τον καπνό ή τα ναρκωτικά.

Και στην Ελλάδα η αγωνία των γονιών για τις αντιδράσεις των παιδιών τους στο τέλος του Fortnite έχει χτυπήσει κόκκινο.

Τις τελευταίες δύο ημέρες η ανοιχτή γραμμή καταγγελιών safeline.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις από γονείς που ζητούν συμβουλές για το πως θα συμπεριφερθούν στα παιδιά που αισθάνονται ότι έχασαν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους.

Ο υπεύθυνος της safeline.gr Γιώργος Κορμάς λέει στο ethnos.gr ότι οι γονείς ψάχνουν απεγνωσμένα τον τρόπο για να διαχειριστούν την κατάσταση. «Άλλοι μας καλούν για να μας ρωτήσουν πως να διαχειριστούν την ένταση στο σπίτι. Άλλοι μας λένε ότι το παιδί τους κλαίει και μας ρωτούν αν γνωρίζουμε πότε θα συνεχιστεί το παιχνίδι» τονίζει.

Η φράση «ένταση στο σπίτι» είναι απόλυτα κατάλληλη για να περιγράψει την ατμόσφαιρα σε πολλές οικογένειες. «Το τέλος του Fortnite προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στην πλειοψηφία των παιδιών. Σε πολλά αφαίρεσε τη μοναδική δραστηριότητα που είχαν. Και μιλάμε για παιδιά ακόμα και της Γ’ Δημοτικού» σημειώνει ο κ. Κορμάς, ο οποίος τις τελευταίες μέρες άκουσε για παιδιά που πλέον κοιτούν το ταβάνι χωρίς όρεξη για να κάνουν κάτι άλλο και που ψάχνουν μανιωδώς στο ίντερνετ για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με το μέλλον του Fortnite.

«Αντιδρούν όπως θα αντιδρούσαν και πολλοί ενήλικες στην περίπτωση που πάθαινε κάτι το smartphone τους στη μέση της νύχτας και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό».

Ο υπεύθυνος της ανοιχτής γραμμής καταγγελιών εκφράζει την άποψη ότι σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά μεγαλώνουν ως avatars σε ένα ψηφιακό κόσμο και καλεί τους γονείς να αντιληφθούν τη διάσταση που έχει πάρει το παιχνίδι στη ζωή τους.

«Από τις έρευνες έχει προκύψει ότι το 41% των γονιών δεν βάζουν όρια στη χρήση του διαδικτύου» τονίζει και τους προτείνει να συζητήσουν με τα παιδιά και να τα κατευθύνουν σε άλλες ασχολίες.

«Θα πρέπει να τα ενθαρρύνουν για να ασχοληθούν και με άλλες δραστηριότητες στην πραγματική ζωή. Όμως θα πρέπει να δώσουν οι ίδιοι το παράδειγμα και να μην είναι απλοί παρατηρητές. Δεν θα μεταδώσουν το σωστό μήνυμα αν, για παράδειγμα, ενθαρρύνουν το παιδί τους να κάνει αθλητισμό, ενώ οι ίδιοι ασχολούνται συνεχώς με το κινητό τους» λέει και καταλήγει: «οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν πως αισθάνονται τα παιδιά τους. Και για να το καταλάβουν αρκεί να ρωτήσουν τον εαυτό τους πως θα αισθάνονταν αν πάθαινε κάτι το κινητό τους».      

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being