Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απόψε η ομιλία Τσίπρα στην Πάτρα – Θερμή υποδοχή στην Κάτω Αχαΐα

Απόψε η ομιλία Τσίπρα στην Πάτρα – Θερμή...

Τσίπρας από την Κάτω Αχαΐα: Χάσαμε από το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο

Ολοκληρώνεται απόψε η διήμερη περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα, με την ανοικτή συγκέντρωση στην Πάτρα. Στις 19.30 στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης την Κάτω Αχαΐα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της πόλης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του τόνισε πως: «Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα αρχή που θα οδηγήσει στο αντάμωμα των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών. Για να αγωνιστούμε μαζί, να συνθέσουμε μαζί και να δημιουργήσουμε το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής».

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κάτω Αχαΐα

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κάτω Αχαία

"Στηρίζουμε με κάθε τρόπο το ΚΕΘΕΑ"

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ της Πάτρας, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους και γονείς που παρακολουθούν το πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και αυτοδιοικούμενη».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας: Το ΚΕΘΕΑ, εδώ και 35 χρόνια, με την ενεργή δραστηριοποίηση των μελών του, αποτελεί ένα πολύ ζωντανό κύτταρο μέσα στην κοινωνία. Γι' αυτό και πιστεύουμε πως κανείς δεν μπορεί να του κόψει το οξυγόνο.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλει να δείξει αντανακλαστικά και ευαισθησία. Σε διαφορετική περίπτωση, μια κοινότητα με σημαντική κοινωνική προσφορά κινδυνεύει να βρεθεί σε μια αναίτια ένταση η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στο έργο της.»

Δέσμευση για τη Νομική της Πάτρας

Ακολούθως επισκέφθηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών όπου συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα της κατάργησης της νομικής της Πάτρας από τη νέα κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι η Νομική θα επαναλειτουργήσει όταν έρθει πάλι στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαμορφώσει ένα συνολικό σχέδιο αναμόρφωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντασσόταν και η ίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει τη Νομική Σχολή υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, η οποία δημιουργεί μια μεγάλη αδικία για την Περιφέρεια, την Αχαΐα, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε επίσης στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στη Φιλοποίμενος και αλλού και συνομίλησε με πολίτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις