Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο CS4ESD

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών στο εκπαιδευτι...

Επέστρεψε η αποστολή

Επέστρεψε η αποστολή των οκτώ μαθητών της Β΄ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Πατρών και των δύο εκπαιδευτικών από το Bermeo της Ισπανίας, όπου πραγματοποιήθηκε η εφαρμογή του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ με τίτλο CS4ESD.         

Το πρόγραμμα, είναι τριετούς διάρκειας και σε αυτό συμμετέχουν πανεπιστήμια και σχολεία από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ουαλία. Έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας εφαρμογής μέσω της οποίας οι μαθητές μπορούν να αποτυπώσουν την περιβαλλοντική πληροφορία με τη χρήση έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, tablet, ...). Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται η έννοια του "ενεργού πολίτη", που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος, Ν. Ηλιοπούλου και Α. Λουκόπουλο εκ μέρους του Σχολείου και την Επ. Καθηγήτρια κ. Μ. Πανίτσα και υπεύθυνη του προγράμματος εκ μέρους του Εργαστηρίου Βοτανικής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφτηκαν το απόθεμα Βιόσφαιρας του Urdaibai στο Bermeo και εφάρμοσαν το πρόγραμμα.

Τις δράσεις του προγράμματος ανέδειξαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ παράλληλα οι μαθητές συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του σχολείου υποδοχής, ξεναγήθηκαν στην πόλη του Μπιλμπάο, επισκέφτηκαν το μουσείο μοντέρνας τέχνης Guggenheim, πραγματοποίησαν βαρκάδα με bilboat στον ποταμό Nervión και τέλος επισκέφτηκαν το φημισμένο νησί San Juan de Gaztelugatxe.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά