Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρινάκης – Σιαδήμας: Δύο Πατρινοί στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ

Μαρινάκης – Σιαδήμας: Δύο Πατρινοί στην ...

Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα στης Οργάνωσης Νέων της ΝΔ

Δύο νέοι Πατρινοί, ο Παύλος Μαρινάκης και ο Νίκος Σιαδήμας, βρίσκονται σε θέσεις «κλειδιά» την ΟΝΝΕΔ. Ο πρώτος είναι ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ και το δεύτερος, εξελέγη το Σάββατο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας  η πρώτη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ που προέκυψε από το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Οργάνωσης. Η σύνοδος διεξήχθη με πλήρη απαρτία και με 50% αυξημένη τη συμμετοχή γυναικών και αναδείχθηκαν ο Γραμματέας και ο Β΄ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο οποίος θα συνεπικουρεί τον Πρόεδρο στο οργανωτικό σκέλος της Οργάνωσης, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, η Κεντρική Ελεγκτική Επιτροπή και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Στις θέσεις Γραμματέα και Β΄ Γραμματέα ανακηρύχθηκαν ο Νίκος Σιαδήμας και ο Γιάννης Αναστασόπουλος αντίστοιχα.

Το λόγο έλαβαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, οι δύο πρώτοι εκλεγέντες στην ΚΕ της Οργάνωσης Κώστας Μαμουλής και Μένιος Κορομηλάς, ο πρώτος εκλεγείς εκπρόσωπος της Οργάνωσης στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Άγις Δήγκας και ο απερχόμενος Γραμματέας ΚΕ Ανδρέας Καρασαρίνης.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Αυτή η Κεντρική Επιτροπή αναδείχθηκε από το μαζικότερο συνέδριο της Οργάνωσης. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο αντάξιο των προσδοκιών που έχει από εμάς η Νέα Δημοκρατία, αλλά κυρίως η κοινωνία. Η προσπάθεια αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα λίγων αλλά πολλών. Έχουμε μπροστά μας μια τριετία που αποτελεί ιστορική πρόκληση. Οφείλουμε να ακούσουμε προβλήματα αλλά κυρίως να βρούμε λύσεις. Έχουμε τέσσερις βασικούς στόχους: πρώτον, οργανωτική ανασυγκρότηση και εκλογές σε κάθε πόλη για μια μαζική  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και για ισχυρές ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ. Δεύτερον, συγκρότηση γραμματειών Εκτελεστικού Γραφείου και Πολιτικού Συμβουλίου με πολλά και ικανά πρόσωπα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 70.000 μέλη μας. Για τα στελέχη μας θα δώσουμε έμφαση στη διαρκή επιμόρφωσή τους, ώστε άμεσα να μας εκπροσωπούν εντός κόμματος αλλά και εκτός αυτού. Τρίτον, δίνουμε φωνή στους νέους που έφυγαν, ιδρύοντας οργανώσεις στο εξωτερικό και ενδυναμώνοντας τις ήδη υπάρχουσες. Και τέταρτον, υλοποιούμε τις προτάσεις μας σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από την Παιδεία, όπου θέλουμε σύγχρονα προγράμματα σπουδών που θα ανταποκρίνονται στα δεδομένα και τις ανάγκες του σήμερα, και φτάνοντας σε θέματα που ως τώρα δεν είχαμε αγγίξει. Πέρα από αυτά, θα δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, αυτό το κοινωνικό πρόσωπο που δεν μένει στις διαπιστώσεις, αλλά βοηθά ουσιαστικά τους πιο αδύναμους μέσω του εθελοντισμού. Θα σταθούμε δίπλα στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης, ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη και καμία βίαιη μειοψηφία να μην καταφέρει να τις ανατρέψει.»

Ο Κώστας Μαμουλής δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους. Ο Παύλος ήταν το μυαλό της Οργάνωσης τα προηγούμενα χρόνια και θα είμαστε όλοι δίπλα του την επόμενη τριετία ώστε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.»

Ο Άγις Δήγκας σημείωσε: «Συγχαρητήρια στη νέα διοίκηση. Η περίοδος της διακυβέρνησης είναι πιο δύσκολη από αυτή της αντιπολίτευσης. Ως εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας θα είμαστε δίπλα σας για πετύχουμε τους στόχους μας.»

Ο νέος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σιαδήμας δήλωσε: «Θα βάλω τα δυνατά μου για να αναδείξω το ρόλο της Κεντρικής Επιτροπής. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης μας θεωρούσαν ξοφλημένους. Τους αποδείξαμε το αντίθετο. Η ΟΝΝΕΔ τολμά να απευθύνεται και να κοιτά τους ανθρώπους στα μάτια, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα με ρεαλιστικούς στόχους. Θα γίνουμε πραγματικοί φορείς πρωτοπορίας στο κόμμα και στην κοινωνία.»

Ο νέος Β΄ Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής από πλευράς του δήλωσε: «Το 2016 βάλαμε στόχο να πολιτικοποιήσουμε την Οργάνωση. Το στόχο αυτό τον πετύχαμε. Τώρα καλούμαστε να συνδυάσουμε την πολιτικοποίηση με τη μαζικότητα.»

Ο απερχόμενος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέας Καρασαρίνης ευχαρίστησε την απερχόμενη διοίκηση για τη συνεργασία προσθέτοντας: «Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρετε ακόμα περισσότερα. Δώσαμε ρόλο στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και σας καλώ να τον διατηρήσετε.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις