Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φεύγει η Πινακοθήκη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, "ανοίγεται" στην πόλη και μπαίνουν νέες λειτουργίες στη Μαιζώνος!

φωτό από fb Δήμου Πατρέων

φωτό από fb Δήμου Πατρέων

Σε εξέλιξη η μελέτη για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών - Στο Δημαρχείο η Πινακοθήκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης για την αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών και τη μετατροπή της σε ένα σύγχρονο χώρο. Όπως είπε στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος  Αρχιτεκτονικού Έργου  Χρήστος Κορδάς η μελέτη δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και κάτι τέτοιο αναμένεται να πάρει κατά προσέγγιση, μερικούς μήνες ακόμα (αρχές του έτους).

Ο σχεδιασμός προβλέπει  την αξιοποίηση και του ισόγειου χώρου στον οποίο στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη και τη μετατροπή του σε βιβλιοθήκη και τη μεταφορά της Πινακοθήκης στο Δημαρχείο, αναφέρει στο thebest.gr ο κ. Κορδάς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι προβλέπονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, ενώ ελέγχεται και η στατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο.

«Το δύσκολο είναι ο στατικός έλεγχος του κτιρίου, γιατί κάνουμε ακτίνες. Είπαμε να μην κάνουμε μόνο ενεργειακή αναβάθμιση, δηλαδή αλλαγή κουφωμάτων, καυστήρων κλπ. αλλά ολική ανακατασκευή του κτιρίου ώστε να αποκτήσει η πόλη μας μια σύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη. Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο μελετάται. Αν χρειαστεί και στατική ενίσχυση, θα γίνει».

Ωστόσο ακόμα θα απαιτηθεί χρόνος για να φτάσουμε στην υλοποίηση μια και μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα πρέπει να γίνει προκήρυξη του έργου, επιλογή αναδόχου, διαδικασίες που συνήθως αποδεικνύονται χρονοβόρες.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων στις 18 Σεπτεμβρίου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνωσης της στέγης του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, οι οποίες εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί.
Η ολοκλήρωση των εργασιών, θα διασφαλίζει την πλήρη στεγανότητα του κτιρίου και την προστασία των πνευματικών θησαυρών που υπάρχουν σε αυτό, αλλά και την απρόσκοπτη φιλοξενία του αναγνωστικού κοινού καθώς και των υπολοίπων δράσεων.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκπόνηση της μελέτης για τη «Συντήρηση-Ανακαίνιση και Ενεργειακή Αναβάθμιση» του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η ολοκλήρωση της οποίας θα σηματοδοτήσει και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη των απαιτούμενων εργασιών.
Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι, με την ολοκλήρωση των εργασιών, να παραδοθεί στο κοινό ένα κτίριο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, επιχειρώντας παράλληλα το «άνοιγμά» του στην πόλη και την ένταξη σε αυτό πρόσθετων λειτουργιών".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις