Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο Μίλτος Νίκας παραδίδει και φέτος μαθήματα θεάτρου μέσα από την ομάδα «Σπιθήρας»

Ο Μίλτος Νίκας παραδίδει και φέτος μαθήμ...

Σε Ενήλικες & Εφήβους -Στόχος είναι μέσα από τις θεατρικές συναντήσεις να ξυπνήσουμε τη φαντασία μας & να "γυμνάσουμε" την ικανότητα έκφρασης & επικοινωνίας

Η ομάδα “Σπινθήρας” ξεκινά τις εκπαιδευτικές της δράσεις διοργανώνοντας μαθήματα θεάτρου με τον Πατρινό ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα. Σύντομα ξεκινά η ομάδα των ενηλίκων καθώς και η ομάδα του εφηβικού θεάτρου.                                                                                        

Με τα Μαθήματα θεάτρου για Ενήλικες αρχίζει ένας νέος κύκλος βιωματικών θεατρικών συναντήσεων όπου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το θέατρο συνόλου και τις βασικές αρχές υποκριτικής κίνησης και λόγου. Με διασκεδαστικό τρόπο θα αναζητήσουν τη χαρά της θεατρικής πράξης, θα εξερευνήσουν τους μηχανισμούς παραγωγής του λόγου και της κίνησης, θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές σχολές υποκριτικής και με την τεχνική του αυτοσχεδιασμού  θα δημιουργήσουν τις δικές μας ιστορίες.

Τα Μαθήματα εφηβικού θεάτρου όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα είναι συναντήσεις φαντασίας για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της δημιουργικής ατομικότητας, της έκφρασης, και του εσωτερικού κόσμου των εφήβων. Με παιχνίδια και ασκήσεις φαντασίας, μέσα από την τεχνική του αυτοσχεδιασμού, τις μουσικές και κινητικές ασκήσεις, την ορθοφωνία, τις ασκήσεις αναγνώρισης και ανάπτυξης της σκέψης και των συναισθημάτων, οι έφηβοι θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης και θα έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Θεάτρου.

Στόχος αυτών των θεατρικών συναντήσεων είναι μέσα από το θέατρο να ξυπνήσουμε την φαντασία μας, να αναγνωρίσουμε και να αναπτύξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και μαζί με τους συμπαίκτες μας να γυμνάσουμε την ικανότητα της έκφρασης και της επικοινωνίας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6937430969.

*Ο Μίλτος Νίκας έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Σπούδασε θέατρο στην Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» Γιώργου Κιμούλη  και στον Θεατρικό Οργανισμό «Εστία» του Γιάννη Ρήγα. Εργάστηκε για 15 χρόνια ως ηθοποιός στην Αθήνα, τώρα μένει κι εργάζεται στην Πάτρα. Υπήρξε υπεύθυνος σπουδών στο «Θεατρικό Σχολείο» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, συμμετείχε στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών «Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά» και είναι ιδρυτικό μέλος της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας « Σπινθήρας».                                                                            

Ο Μίλτος Νίκας έχει  σκηνοθετήσει τις παραστάσεις:  «8 γυναίκες κατηγορούνται», «Έρωτας στη Μόσχα»,  «Ο Χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει», «Ψύλλοι στα αυτιά», «31», «Γιαννούλα», «Patrasso», «Μέρα ή Νύχτα», «Ο Συμβολαιογράφος», «Θα σου χαρίσω μια λέξη», «Το έκτο πάτωμα» και «9 Σταγόνες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture