Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επανακομιδή της Κάρας του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τη...

Το απόγευμα η λιτανεία

Λαμπρός προβλέπεται ο εορτασμός από την Αποστολική Ιερά Μητρόπολη των Πατρών της 55ης επετείου της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα στον τόπο όπου μαρτύρησε σε Χιαστό Σταυρό, στην Πάτρα. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από την περίφημη εκείνη μέρα του 1964 επί Μητροπολίτη Πατρών κυρού Κωνσταντίνου, που η Τιμία Κάρα, το άγιο λείψανο του Πρωτόκλητου Μαθητή του Κυρίου, Αποστόλου Ανδρέου επεστράφη στην Πάτρα από την Ρωμαιοκαθολική Ρώμη όπου βρισκόταν επί σχεδόν πεντακόσια έτη.

Στην πλατεία Τριών Συμμάχων σήμερα Κυριακή 29/9/2019 στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί η καθιερωμένη Θεία Δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ Χρυσάνθου, του Πατρινού Μητροπολίτη Κανάγκας στο Κονγκό της Αφρικής κ.κ. Θεοδοσίου καθώς και των προσκεκλημένων αρχιερέων, οι οποίοι θα είναι οι: σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου κ.κ. Ανδρέας, Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολίου και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.

Οι εκδηλώσεις για την 55η επέτειο της επαναφοράς της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα ξεκίνησαν την Τετάρτη 25/9 το βράδυ με την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα Βήματα του Πρωτοκλήτου» στο προαύλιο του νέου ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου που είχε μεγάλη επιτυχία και θα συνεχιστούν στο σαββατοκύριακο 28 και 29/9/2019. Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 26/9 κάλεσε τον Πατραϊκό λαό να δώσει το παρών και να τιμήσει τον Άγιο και Προστάτη Πολιούχο του.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εορτασμού της 55ης Επετείου Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 29-9-2019, από ώρα 14.00 έως το πέρας των εκδηλώσεων απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων :


• Στην οδό Αγίου Ανδρέου από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα μέχρι την οδό
Κολοκοτρώνη.


• Στην οδό Όθωνος Αμαλίας από το ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού ΟΣΕ
μέχρι το τέλος της πλατείας Τριών Συμμάχων.

 

• Στο στόμιο της προβλήτας και στον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα του Αγίου
Νικολάου.


Επιπλέον, την Κυριακή 29/9/2019 από ώρες 17.00 έως το πέρας των εκδηλώσεων διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων :


• Στην οδό Αγίου Ανδρέου από την οδό Κοραή έως την οδό Κολοκοτρώνη.
• Στο τμήμα της λιμενικής οδού εντός του Βόρειου Λιμένα Πατρών από την
οδό Παπαφλέσσα έως την οδό Αγίου Νικολάου.


Το Τμήμα Τροχαίας Πατρών συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τον Κώδικα
Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των
τροχονόμων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις