Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Το Lux In Tenebris της Φιορέλας Μαστρόκαλου στο Λιθογραφείον

Το Lux In Tenebris της Φιορέλας Μαστρόκα...

Από Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου    

Η θεατρική παράσταση Lux In Tenebris σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Φιορέλας Μαστρόκαλου ανεβαίνει αυτές τις ημέρες στο θέατρο Λιθογραφείον στο πλαίσιο της Εβδομάδας Site Specific.

 

Παραστάσεις: 

-Κυριακή 29/9  8:00

-Τετάρτη 2/10 8:00

-Πέμπτη 3/10  9:30

-Παρασκευή 4/10 9:30

 

Λίγα λόγια για το έργο από τους ίδιους τους συντελεστές του:

Βουτώντας στο σύμπαν της περιόδου του θεάτρου του πανικού, εξερευνούμε την εκρηκτική ύλη με την οποία καταπιάστηκαν οι πολυδιάστατοι δημιουργοί του, Alejandro Jodorowsky και Fernardo Arabal, με βάση και έμπνευση το θεατρικό έργο του τελευταίου: “ Fando & Lis”.

Ο Αραμπάλ δημιουργεί ένα μαγικό, μυθικό τόπο, την Τάρ, μιας πολιτείας που χαρίζει την ευτυχία σε όλους όσοι καταφέρουν να φτάσουν εκεί, την ουτοπία, την οποία οι ήρωές του αναζητούν ως σωτηρία ύστερα από την ολοκληρωτική καταστροφή..

Ο Arrabal στοχεύει κατευθείαν στο ασυνείδητο, θέλωντας να το ενεργοποιήσει ώστε να υπερσκελίσει τη δικτατορία ενός ορθολογιστικού κόσμου, χλευάζει τον καθωσπρεπισμό, δείχνοντας το πρόσωπο της πραγματικότητας κάτω από τη μάσκα του νορμάλ και φυσιολογικού. Χτυπάει με την ειρωνεία την ευτέλεια και δεικνύει εύστοχα τον κανιβαλισμό στις ανθρώπινες σχέσεις. Αντλεί το «παράδοξό» του μέσα από την προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης υπό το πρίσμα μιας παιδικής απλοϊκότητας.

Στην εικαστική περφόρμανς : “Lux In Tenebris”, αφηγούμαστε την ιστορία των δύο ηρώων, Φάντο και Λίς, την πορεία τους στην αναζήτηση της μυθικής ουτοπίας της Τάρ, διερευνώντας την τρυφερή και σκληρή σχέση των δύο παιδιών ως μια ποιητική επίκληση της αντινομίας της αγάπης.

Χρησιμοποιώντας το έντονο φαντασιακό στοιχείο που διέπει τα έργα του Αραμπάλ και την εικαστική, ποιητική τελετουργία των εικόνων του Χοντορόφσκι, αποπειράται να αποδομηθεί ο καθοσπρεπισμός και η οριοθετημένη λογική πραγματικότητα.

Η ύλη της μουσικής έρχεται από εκκλησιαστικές λειτουργίες (16ος αιώνας), άριες κλασικής μουσικής, παραδοσιακό χορό της Γαλλίας (15ος αιώνας), σύγχρονη μουσική κλασικού ύφους αλλά και ηλεκτρονικούς ήχους, new wave αισθητικής κομμάτια και ηχητικά περιβάλλοντα, αναμιγνύεται με τη βιομηχανική αισθητική και ηχητική του χώρου του Λιθογραφείου σε μια απόπειρα να παρασταθεί το ονειρικό, φαντασιακό στοιχείο, μοιρασμένο ανάμεσα σε εικόνες φωτός και σκότους στο δρόμο για την ουτοπία σε έναν μετα- αποκαλυπτικό κόσμο.

Ο τόπος και τα στοιχεία του ιδιαίτερου χώρου Λιθογραφείον, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία μιας περφόρμανς με στοιχεία site specific θεάτρου, χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική του και τα δωμικά στοιχεία που το διακρίνουν, υλικά που υπήρχαν ήδη στο χώρο του και την ηχητική του περιβάλλοντος.

 

 

INFO 

Σύλληψη / Σκηνοθεσία / Εικαστική δημιουργία: Φιορέλα Μαστρόκαλου

Παίζουν / ερμηνεύουν:

Γιόλα Αλεξοπούλου - Γασπαρινάτου , λυρική σοπράνο

Διονυσία Ντρουβάρη – άλτο

Ευαγγελία- Βενετία Τσιούτσια, Σοπράνο

Δέσποινα Γκοτσοπούλου – Σοπράνο

Ελίνα Ζυγομαλά – άλτο

Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος

Αναστασία Μανόνα

Αναστασία Αλεξανδροπούλου

 

Ηχητικό τοπίο / τεχνική δημιουργία : Στράτος Γιαννατσής

Βοηθός εικαστικού περιβάλλοντος :  Πωλίνα Μαυρικάκη

Μακιγιάζ : Άννα Ζιάκα

Φωτογραφία : Χρήστος Αντωνόπουλος

 

 

Χορηγοί/ Ευχαριστίες:

ΑΝΘΗ ΦΥΤΑ Μιμόζα Μοσχόπουλος

Δημήτρης Ζιπήτας  Ξυλουργές εργασίες

Κρεοπωλείο Πετρόπουλος Παναγιώτης

 

Φωνητικό σύνολο Magisterium & Βασίλης Λάζαρης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture