Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υποβλητική αγρυπνία στην Παντάνασσα για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Υποβλητική αγρυπνία στην Παντάνασσα για ...

Η εικόνα μεταφέρθηκε λιτανευτικά στην είσοδο του ιερού ναού και την προσκύνησαν οι πιστοί

Yποβλητική ήταν η ιερά αγρυπνία που τελέστηκε στον ιερό ναό Παντναάσσης για την εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Αρκετοί πιστοί έδωσαν το παρών στην ιερά αγρυπνία που τελέστηκε στην Παντάνασσα μιας και εκεί φυλάσσεται αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας που αποκαλείται έτσι μιας και στο σημείο που βρέθηκε υπήρχαν μυρτιές. Η ημερομηνία, 24 Σεπτεμβρίου που τιμάται από την εκκλησία μας η Μυρτιδιώτισσα, είναι ακριβώς σαράντα ημέρες από την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Η εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε λιτανευτικά από τους ιερείς του ναού γύρω στις 10 το βράδυ και τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος κοντά στην είσοδο για ιερό προσκύνημα. Στη διάρκεια της αγρυπνίας έγινε και αρτοκλασία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο διπλανό, λυόμενο παρεκκλήσιο της Παντάνασσας επί της Βότση και Αλ. Υψηλάντου προχωρούν οι εργασίες τόσο της αγιογράφησης (την έχει αναλάβει ο ιεροψάλτης του ναού και αγιογράφος Γεώργιος Μακρυγιάννης) όσο και της τοποθέτησης ξυλόγλυπτου τέμπλου μιας και το παρεκκλήσι αναμένεται να αφιερωθεί στην Αγία Άννα και το όλο τελετουργικό αναμένεται να λάβει χώρα το επόμενο διάστημα. Αναμένεται να οριστεί από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο η ημερομηνία, η οποία και θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις