Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Τι απαντά η ΑΑΔΕ για το πρόστιμο των 500 ευρώ σε φούρναρη του Πύργου

Τι απαντά η ΑΑΔΕ για το πρόστιμο των 500...

Εξάντλησαν την αυστηρότητά τους οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Ο νόμος προβλέπει κυρώσεις, ακόμη και για μη έκδοση έστω και μίας απόδειξης, ανεξαρτήτως ποσού. Αυτό ανέφεραν πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με την υπόθεση προστίμου σε φούρνο του Πύργου, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για τη μη έκδοση απόδειξης ενός κουλουριού που πωλείται προς 80 λεπτά του ευρώ.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που είχαν πάει στον Πύργο από τη Μεσσηνία. Οι ελεγκτές όταν μπήκαν στον φούρνο διαπίστωσαν ότι στο κατάστημα ήταν μια πελάτισσα που είχε στα χέρια της ένα κουλούρι για το οποίο δεν είχε απόδειξη.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου υποστήριξε ότι η πελάτισσα ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι και για αυτό δεν είχε εκδώσει απόδειξη.

Οι ελεγκτές ζήτησαν τότε από τον καταστηματάρχη τη μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα είχε εκδώσει αρκετές αποδείξεις αλλά η συνολική αξία τους ήταν περίπου 70 ευρώ.

Σύμφωνα, πάντως με τους ίδιους παράγοντες της ΑΑΔΕ, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διαγραφή ή όχι του προστίμου θα εξαρτηθεί από τις περαιτέρω εξηγήσεις που θα δώσει η εν λόγω ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (υπόχρεη να τηρεί διπλογραφικά βιβλία), όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία.

Προσθέτουν ωστόσο, ότι από έναν πρώτο έλεγχο φαίνεται να υπάρχουν ορισμένα σημεία σχετικά με τη συνολική φορολογική συμμόρφωση της συγκεκριμένης εταιρείας που παραμένουν αδιευκρίνιστα, και για τα οποία θα απαιτηθεί ενδελεχής έλεγχος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις