Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Άγριες Μέλισσες Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί Τσανακλίδου & Τσαλταμπάση στο Νέο Ακάδημο

Ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί Τσανακλίδου & Τσαλταμπάση στο Νέο Ακάδημο

Στο εξαιρετικό έρργο "Χάρολντ και Μοντ" - Πρεμιέρα στις 16/10/2019

Ανακαινίστηκε το θέατρο Ακάδημος, μία ιδιαίτερα αγαπητή από το κοινό θεατρική σκηνή με πολύχρονη παρουσία και πλέον θα ονομάζεται ΝΕΟΣ Ακάδημος, στην συμβολή της οδού Ακαδημίας & της Ιπποκράτους 17 (Μετρό Πανεπιστήμιο) στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα σε λιγότερο από 1 μήνα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 το έργο «Χάρολντ και Μοντ» του Κόλιν Χίγκινς, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη με τους Θανάση Τσαλταμπάση και Τάνια Τσανακλίδου, σε μία απρόσμενη θεατρική συνάντηση.

Το  ανατρεπτικό και συγκινητικό αριστούργημα του Κόλιν Χίγκινς «Χάρολντ και Μοντ», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη & πρωτότυπη μουσική Μιχάλη Δέλτα, με τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του απελπισμένου νεαρού Χάρολντ και την ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου στον ρόλο της γεμάτης ζωή και αισιοδοξία ηλικιωμένης Μοντ, θα παρουσιάσει λοιπόν ο «ολοκαίνουργιος» ΝΕΟΣ Ακάδημος την θεατρική περίοδο 2019-2020, σε μια μεγάλη παραγωγή που αναμένεται να συζητηθεί.

Ένα έπος για τον έρωτα και τη μοναξιά, για τις σχέσεις των σημερινών νέων με την παλιότερη γενιά, για την έλλειψη επικοινωνίας και τη μανία των ανθρώπων να χτίζουν τοίχους απομόνωσης και αδιέξοδα, ξεχνώντας πως η αγάπη είναι ο δρόμος...

Μια υπέροχη, ευαίσθητη κι ανθρώπινη ιστορία. Μια αγάπη πέρα από τα όρια του χρόνου και της κοινωνίας. Ένας από τους πιο αναπάντεχους κι ειλικρινείς έρωτες, που έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού όποτε και όπου και αν ανέβηκε.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Το έργο αναφέρεται στην τρυφερή και παράλληλα συγκινητική σχέση που συνδέει τον αυτοκαταστροφικό και εύπορο νεαρό Χάρολντ και την ογδοντάχρονη «αναρχική» απελευθερωμένη Μοντ, που τελικά τον συμφιλιώνει με τη ζωή. Το κορμί του Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου, ενώ, πίσω από τα γερασμένα χαρακτηριστικά της Μοντ, χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι.

Αυτή η γέφυρα επικοινωνίας δύο μακρινών μεταξύ τους γενεών γίνεται ένας ύμνος για τη ζωή που σφύζει από αγάπη, αυθορμητισμό και ζωντάνια. Η Μοντ καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ' ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του. Ο Χάρολντ μαθαίνει να γελάει, να τραγουδάει, να χορεύει, να σκέφτεται αυθόρμητα, να αποδέχεται και να γνωρίζει τον εαυτό του.

Καθένας από τους δυο τους, έχει κάνει τον μισό δρόμο που τον χωρίζει από τον άλλο. Οι δυο τους, όταν είναι μαζί, αποτελούν ένα πλήρες ον.

Γιατί… Η αγάπη είναι ο δρόμος!!!

    Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

    Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

    Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μιχάλης Δέλτα

    Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

    Κοστούμια: Έρση Δρίνη

    Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

    Φωτογραφία: Αγγελική Κοκκοβέ

    Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Καραγιώτη

    Special Effects / ειδικές κατασκευές: Προκόπης Βλασερός, Μαρία Στάικου.

Διανομή: Τάνια Τσανακλίδου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ελένη Βαΐτσου, Αλέξανδρος Χούντας, Αθηνά Καραγιώτη, Διονύσης Στραβοράβδης.

Παραγωγή: Happy Light Productions

Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης

Προβολή/Επικοινωνία: Αγλαϊα Παγώνα.

Hμέρες και Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη 18:30

    Πέμπτη 20:00

    Παρασκευή 21:00

    Σάββατο 21:00

    Κυριακή: 20:45.

*Τιμές Εισιτηρίων:

VΙP: 25€ Ζώνη Α: 22€, Ζώνη Β: 20€, Ζώνη: Γ 18€

Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, +65 ετών, Φοιτητές: 15€ (A-Β-Γ ζώνη).

*Ο Σωτήρης Χατζάκης να θυμίσουμε πως εδώ και λίγες μέρες επελέγη ως ο νέος Υπεύθυνος Σπουδών στην σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και με ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε αν θα κάνει και κάποια σκηνοθεσία κι εδώ στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας.

Culture