Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιερά αγρυπνία στην Παντάνασσα για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Ιερά αγρυπνία στην Παντάνασσα για την Πα...

Την Δευτέρα 23/9/2019 στις 20.30 το βράδυ

Στις 24 Σεπτεμβρίου είναι η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας κι έτσι ονομάζεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Κύθηρα πιθανώς τον 14ο αιώνα. Έχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα καθώς όπως διαβάσαμε στην Wikipedia, αναφέρεται από την παράδοση ότι τη βρήκε ένας βοσκός σε μια τοποθεσία που ήταν γεμάτη με μυρτιές. Η εικόνα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων στα Κύθηρα και το όμορφο νησί πανηγυρίζει με λαμπρότητα τη μέρα αυτή. Στην Πάτρα ν’ αναφέρουμε πως την παραμονή, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20.30 με περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί στον ιερό ναό Παντανάσσης ιερά αγρυπνία. Η ιερά αγρυπνία είθισται να τελείται στην Παντάνασσα καθώς στο ναό φυλάσσεται αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου, εμφανίστηκε η Παναγία σ’ έναν βοσκό και του είπε να ψάξει για την εικόνα που είχε έρθει σε εκείνο το μέρος πολλά χρόνια πριν.

Ο βοσκός έπεσε στο έδαφος, γεμάτος δέος, προσευχόμενος προς την Θεοτόκο. Μόλις σηκώθηκε και γύρισε, είδε την εικόνα στα κλαδιά μιας μυρτιάς και κλαίγοντας από χαρά και συγκίνηση έφερε την εικόνα σπίτι του και είπε σε όλους τους φίλους και συγγενείς την θαυματουργή ιστορία της ανεύρεσης της εικόνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις