Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Νίκος Μουτσινάς ως Μενέλαος Φονιάς γέμισε τον υπαίθριο χώρο του Royal -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Νίκος Μουτσινάς ως Μενέλαος Φονιάς γέμ...

Η παράσταση παίζεται και το βράδυ της Πέμπτης 12/9/2019 στις 21.00

Aναμενόταν πως θα είχε πολύ κόσμο κι έτσι έγινε στην πρώτη παράσταση της «Βερβερίτσας» του Νίκου Μουτσινά, με τον ίδιο, την Μαρία Σολωμού, την Ματίνα Νικολάου και τις Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη, στον πίσω υπαίθριο χώρο του  Royal (παλαιό Πτωχοκομείο) στην Ακτή Δυμαίων το βράδυ της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019. Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1600 θεατές (ακούστηκε και για 1800) απόλαυσαν την μιάμισης ώρας σε διάρκεια αστεία φαρσοκωμωδία που είχε γράψει και σκηνοθετήσει ο ταλαντούχος Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος και κρατά τον κεντρικό ρόλο του έγγαμου επιπλοποιού Μενέλαου Φονιά, με σύζυγο την Άννα-Μαρίζα (στο ρόλο η αρκετά καλή Μαρία Σολωμού).

Το Πατρινό κοινό έδωσε δυναμικό παρών με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι γυναίκες ενώ στο τέλος ήσαν αρκετοί αυτοί που θέλησαν να βγάλουν selfie φωτογραφίες με τον Νίκο Μουτσινά, την Μαρία Σολωμού και την Ματίνα Νικολάου.

Η παράσταση επαναλαμβάνεται κι απόψε Πέμπτη 12/9/2019 στις 21.00 στο Royal που αναμένεται να γεμίσει και πάλι. Στο κείμενο οι ηθοποιοί φρόντισαν να υπάρχει και μία ατάκα για την πόλη στο σημείο που η Μαρία Σολωμού λέει, «Πάτρα η πιο ωραία πόλη».

Επίσης στην είσοδο του χώρου υπήρχε σταντ όπου πωλούνταν αναμνηστικά της «Βερβερίτσας» όπως μπλουζάκια προς 8 ευρώ ή καπελάκια τζόκει προς 10 ευρώ ή μολύβια, κ.α.

Όσον αφορά στην παράσταση, ο Νίκος Μουτσινάς έχει αποδείξει πως διαθέτει απίστευτο χιούμορ, έχει πολύ καλή επικοινωνία με τον κόσμο, αυτοσαρκάζεται, είναι ευφυέστατος και ειδικά την περασμένη περίοδο όλα του πήγαν κατ’ ευχήν με το τηλεοπτικό «Για την παρέα» να «σκίζει» και φυσικά την «Βερβερίτσα» που επίσης αποτέλεσε εμπορική επιτυχία στην θεατρική Αθήνα. Έτσι πηγαίνοντας κάποιος στην παράσταση αυτή ίσως να περιμένει πολλά και φεύγοντας μάλλον λέει αυτό που ακούσαμε από μία κυρία θεατή «α, αυτό ήταν»!

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη παράσταση το μεγάλο πρόβλημα της είναι το κείμενο που είναι αλήθεια πως ξεκινά έξυπνα και με προσδοκίες με το ζευγάρι Φονιά να επισκέπτεται κάθε τόσο τον ψυχολόγο Δρ. Πηγαδούλη και να θυμάται στιγμές από τη ζωή του όπως το γαμήλιο γλέντι του ή τα μαθήματα χορού που ξεκίνησε η Άννα Μαρίζα παρασύροντας και τον Μενέλαο, και στο δεύτερο μέρος εξελίσσεται σε μία ανούσια φάρσα φαντασίας όπου και καλά το ζεύγος Φονιά σ’ ένα απότομο φρενάρισμα σκοτώνει ένα σκίουρο (τη βερβερίτσα του τίτλου) και συναντά τρεις περίεργες αδελφές με παράξενα ρούχα κάπου στο δάσος. Η παράσταση μέχρι ένα σημείο είχε καλό ρυθμό, είχε και τον Μουτσινά με μαύρη περούκα αλά Στάθη Ψάλτη όπως ακούσαμε να σχολιάζουν θεατές, να πηγαινοέρχεται μαζί με τη Μαρία Σολωμού από τη μία πλευρά της σκηνής στην άλλη (υπήρχαν στοχευμένες πάνω τους κάμερες και έτσι τους βλέπαμε και σε γιγαντοοθόνη στο κέντρο της σκηνής) ενώ υπήρχαν και «πιασάρικες» μουσικές σφήνες με κομμάτια όπως το «Για κάποιον λόγο γίναν όλα» του Νίκου Οικονομόπουλου ή το «Για χαλάλι σου» της Ειρήνης Παπαδοπούλου & το «What about us» της Pink. Ωραία σκηνή ήταν αυτή που στο σπίτι με τις 3 παράξενες αδελφές αρχίζουν όλοι μαζί να χορεύουν Μπόλιγουντ.

Δεν πέρασαν άσχημα όσοι πήγαν να περάσουν την ώρα τους στην «Βερβερίτσα», μία καλοστημένη παράσταση που έβγαλε και γέλιο (η αλήθεια είναι πως το γέλιο δεν έγινε ούτε σε μία στιγμή ασυγκράτητο) αλλά περιμέναμε περισσότερα από τον Νίκο Μουτσινά και όχι μία φάρσα που ενώ ξεκινά να μιλήσει για την κρίση ενός νιόπαντρου ζευγαριού του σήμερα, τελικά καταντά μία βαρετή κωμωδία στα όρια της σάχλας με ενοχλητικά μάλιστα στοιχεία όπως τα κακόηχα Γερμανικής προελεύσεως ονόματα των τριών αδελφών.

Τέλος και οι συνθήκες με τις πλαστικές καρέκλες στο χαλίκι του χώρου που λειτουργεί και ως πάρκινγκ δεν ήσαν και οι ιδανικότερες.

Οι φωτ. είναι της Φαύστας Φρατζή.

Ανάμεσα στους Πατρινούς που πέρασαν από την "Βερβερίτσα" ήταν και ο υπεύθυνος & πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.

Ρεπορτάζ - κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight